Απόλυτη ικανοποίηση από τη συνάντηση Νοτοπούλου – Δικηγόρων για την Ειρήνη

Απόλυτα ικανοποιημένα έφυγαν τα μέλη της Ομάδας Δικηγόρων ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ μετά τη συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γραφείο της.

 

Συγκεκριμένα τα μέλη της Ομάδας Μ. Λαμτζίδης, Ρωξ. Κωστατζίκη, Έρση Φωτοπούλου, Ηλίας Γκίνδης, Αλεξάνδρα Λάτσιου,  Λεωνίδας Σδούκος, Μάζη Μαργαριτη, Ολυμπία Χρυσάφη-Λάτσιου, Παναγιώτης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνα Χαριζάνοβα και  Κάτια Παγκαρλιώτα παρουσίασαν στην κ. Νοτοπούλου τα άμεσα σχέδια τους που περιλαμβάνουν

 

την πραγματοποίηση   τριεθνούς συνάντησης (ημερίδας) δικηγόρων και δικηγορικών συλλόγων στην Ορεστιάδα – υπό την αιγίδα του τοπικού δικηγορικού συλλόγου- , η οποία θα πραγματοποιηθεί στη 1η Δεκεμβρίου. Στην ημερίδα  με θέμα «ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ» θα λάβουν μέρος Έλληνες, Βούλγαροί και Τούρκοι δικηγόροι.

 

Ακόμα ανάφεραν ότι εξετάζουν και άλλες δράσεις στο μέλλον, που να καλύπτουν και το χώρο των Δυτικών Βαλκανίων, ώστε το μήνυμα της ειρήνης και  της συνεργασίας  των Βαλκανικών λαών με τη βοήθεια των νομικής κοινότητας να φτάσει παντού.

Τα μέλη της Ομάδας ενημέρωσαν την κ Νοτοπούλου ότι η έχουν ήδη αποστειλει  ενημερωτικές επιστολές  στους Δικηγορικούς Συλλόγους του Μπλαγκόεβγκραντ,  του Χάσκοβο, του Κίρτζαλη, του Μπουργκάς (Πύργου), του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης) και του Σμόλιαν,  που συνοδεύονται με την ιδρυτική  διακήρυξη  μεταφρασμένη στη Βουλγαρικη γλώσσα καθώς και ενημερωτικές επιστολές στην Τουρκική γλώσσα στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Αδριανούπολης (Edrine), της Ραιδεστού-Τυρολόης (Tekirdag-Chorlou)  και της Προύσας (Bursa).

Τα μέλη της Ομάδας δήλωσαν ότι κινούνται σταθερά στην κατεύθυνση της εμπέδωσης κλίματος συνεννόησης και διευθέτησης των διαφορών με τους γειτονικούς Βαλκανικούς λαούς με σκοπό τη συνεργασία με τις νομικές κοινότητες των αντίστοιχων κρατών για την εμπέδωση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στα Βαλκανικά κράτη πιστεύοντας ότι η δικαιοσύνη και οι δικαιϊκοί θεσμοί αποτελούν ισχυρό ΕΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ των χωρών και των κοινωνιών.

Διευκρίνισαν ότι απευθύνονται στη γλώσσα τους αποφεύγοντας, όσο μπορούμε, τη χρήση της Αγγλικής,  για να δείξουν το σεβασμό και τα ιδιαίτερα φιλικά μας αισθήματα προς αυτούς.

 

Με κεντρικό σύνθημα «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ και ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» θα συνεχίσουν τις δράσεις τους  στα Ανατολικά και στα Δυτικά Βαλκάνια με σκοπό να  συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην κοινή υπόθεση της ειρήνης και της συνεργασίας , που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή .

Η κ. Νοτοπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στην πρωτοβουλία και δήλωσε ότι θα προσφέρει πολύμορφη στήριξη στις δράσεις αυτές, που κινούνται στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης του κλίματος συνεργασίας των Βαλκανικών λαών και κρατών και επικράτησης του πνεύματος ειρηνικής διευθέτησης των μεταξύ τους διαφορών.