ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

1.       Η Ευρώπη αλλάζει και οι πολίτες αφυπνίζονται.

 

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Επικεφαλής και Ευρωβουλευτής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, παρενέβη στη συζήτηση με θέμα το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής για το 2019επισημαίνοντας ότι, ο κ. Γιουνκέρ και η Επιτροπή έχουν μία τελευταία ευκαιρία να διορθώσουν τις πολιτικές τους, οι οποίες μέχρι στιγμής το μόνο που κατάφεραν ήταν να αλλοιώσουν εθνολογικά την Ευρώπη, επιβάλλοντας τον φόβο και την κυριαρχία τους στις αδύναμες οικονομικά χώρες.

Όμως η Ευρώπη αλλάζει και η Επιτροπή οφείλει να σεβαστεί την απόφασή των ευρωπαίων πολιτών και να προχωρήσει άμεσα στον επαναπατρισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών στις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους, εξομαλύνοντας παράλληλα τις οικονομικές ανισότητες που δημιούργησε με τις λανθασμένες πολιτικές της.

 

 

 

Κυρία Πρόεδρε,

 

Ο κ. Γιουνκέρ και η Επιτροπή έχουν μία τελευταία ευκαιρία να διορθώσουν τις πολιτικές τους πριν γραφτούν οριστικά με μελανά γράμματα στην ιστορία της Ευρώπης.

 

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, η τρομοκρατία και η παρατεταμένη οικονομική λιτότητα στους Ευρωπαίους πολίτες ειδικά των χωρών του Νότου, δείχνουν ότι τα προγράμματά τους έχουν επιτύχει τον στόχο τους. Αλλοιώνουν δηλαδή εθνολογικά την Ευρώπη, επιβάλλουν τον φόβο και επικυριαρχούν στις αδύναμες οικονομικά χώρες.

 

Όμως, η Ευρώπη αλλάζει. Οι πολίτες αφυπνίζονται και απαιτούν σεβασμό και αξιοπρέπεια. Η Επιτροπή οφείλει να σεβαστεί την απόφασή τους και να προχωρήσει άμεσα στον επαναπατρισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών στις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους και να ασχοληθεί αποκλειστικά με την εξομάλυνση των οικονομικών ανισοτήτων που δημιούργησε με τις λανθασμένες πολιτικές της.

 

Διαφορετικά η Ένωση θα καταρρεύσει και η καταστροφή θα έχει ονοματεπώνυμο.

 

 

Ευχαριστώ

 

Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α.

Επικεφαλής & Ευρωβουλευτής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης

 

 

Το βίντεο που πλαισιώνει την ομιλία βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=HhMXZPjbxxo

 

 

2.      Άμεση απέλαση κάθε παρανόμως διαμένοντα λαθροεισβολέα.

 

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Επικεφαλής και Ευρωβουλευτής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τα συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι, ενώ οι θεσμοί ανακοινώνουν για την λαθρομετανάστευση ότι όλα βαίνουν καλώς, την ίδια στιγμή οι Γερμανικές αρχές επιστρέφουν 4.000 άτομα στην Ελλάδα, στη χώρα όπου επισήμως φιλοξενούνται 100.000 λαθρομετανάστες ενώ παράλληλα το Συμβούλιο απαιτεί «καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία», υπηρετώντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τους λαθροδιακινητές, τη διαιώνιση της ανομίας και τα συμφέροντα του Ερντογάν.

 

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Τα συμπεράσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι αποκαρδιωτικά για τους πολίτες, οικτρά ως προς το περιεχόμενό τους και απαξιωτικά για την καθημερινότητα κάθε Ευρωπαίου.

 

Ενώ οι θεσμοί ανακοινώνουν για την λαθρομετανάστευση ότι όλα βαίνουν καλώς,  στην Ελλάδα εισέρχονται πάνω από 200 άτομα την ημέρα. Από αυτούς, το μισό τοις εκατό νομίμως θα  φύγει από τη χώρα, ενώ πρακτικά κανείς δεν θα επιστρέψει πίσω στην Τουρκία.

 

Οι Γερμανικές αρχές όμως, επιστρέφουν 4.000 στην Ελλάδα, στη χώρα όπου επισήμως φιλοξενούνται 100.000 δίχως νομιμοποιητικά έγγραφα ή να θέλουν προστασία μέσω της χορήγησης ασύλου.

 

Παρόλα αυτά ακούμε φιλάνθρωπα λόγια, από πολιτικούς που λατρεύουν τον ανθρωπισμό αλλά όπως αποδεικνύεται  αδιαφορούν για τους ανθρώπους.

 

Το Συμβούλιο απαιτεί «καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία», ενώ στην ουσία υπηρετεί τους λαθροδιακινητές. Υπηρετεί τη διαιώνιση της ανομίας. Υπηρετεί τα συμφέροντα του Ερντογάν.

 

Απαιτούμε το ελάχιστο: την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας μεταξύ των πολιτών.

 

Επαναφορά του ελέγχου στα εσωτερικά και εξωτερικά σύνορα με αποκλειστική ευθύνη των κρατών, απορρίπτοντας τις παράλληλες κοινωνίες εντός των συνόρων μας και επιτέλους, απελαύνοντας κάθε παρανόμως διαμένοντα λαθροεισβολέα.

 

Το βίντεο που πλαισιώνει την ομιλία βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=XG4KL1ABUjY