Νέα διάρρηξη και βανδαλισμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

♦ Το Λύκειο Πεύκων στο στόχαστρο αγνώστων κακοποιών στοιχείων ♦ «Αναγκαία η αύξηση της αστυνόμευσης» σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

 

Θύμα διάρρηξης και βανδαλισμών αγνώστων κακοποιών στοιχείων, που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έπεσε προχθές, Σάββατο 27 Οκτωβρίου, το Λύκειο στην Δημοτική Ενότητα των Πεύκων.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο κρούσμα, που ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εγκληματικών περιστατικών, μετά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά σε ιδιωτικές περιουσίες, κατοικίες, καταστήματα και διάφορα δημοτικά κτίρια, Παιδικές Χαρές και σχολεία.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπεύθυνος του κυλικείου, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τον τοπικό αντιδήμαρχο Αλέκο Σιμητόπουλο, για να ενημερωθεί ταυτόχρονα και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έδωσε όλες τις σχετικές εντολές και οδηγίες για τη διαχείριση του περιστατικού. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και το Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών, άνδρες του οποίου προσήλθαν στον χώρο για τη σήμανση και καταγραφή των ζημιών και των απολεσθέντων, που έγινε παρουσία του Διευθυντή του σχολείου Θανάση Ιωαννίδη, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε με τον κ. Σιμητόπουλο το Α.Τ Νεάπολης-Συκεών για να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σπάζοντας ένα σιδερένιο λουκέτο που οδηγεί στον 1ο όροφο του σχολείου, άνοιξαν και κατέστρεψαν τη μεταλλική πόρτα και άρχισαν να επιδίδονται ανενόχλητοι στο καταστροφικό τους έργο, σπάζοντας πόρτες, παραβιάζοντας γραφεία και αφαιρώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μικροαντικείμενα.

«Μιλούν τα ίδια τα περιστατικά…»

«Τα θλιβερά γεγονότα που καταγράφονται στο δήμο μας, τόσο σε βάρος δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, όσο και της ιδιωτικής, με κίνδυνο σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, να απειληθούν και ανθρώπινες ζωές, αποτελούν περιστατικά που δεν έχουν τελειωμό και μιλούν από μόνα τους. Δεν θα υποκύψω στην πρόκληση να επαναλάβω τις προτάσεις μας τις οποίες εδώ και χρόνια καταθέτουμε. Περιορίζομαι μόνο στην επανάληψη της αγωνιώδους έκκλησής μας για άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής των εγκληματικών δράσεων, που είναι έκκληση της ίδιας της κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα σταματήσει ο αγώνας μας για ενίσχυση της αστυνόμευσης που απαιτούν και επιβάλλουν οι ανάγκες», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πρόβλημα της ανύπαρκτης αστυνόμευσης στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου η εγκληματικότητα συνεχίζει απτόητα να επιβεβαιώνεται από τις διαδοχικές διαρρήξεις, κλοπές και βανδαλισμούς σε δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες, σκορπώντας τον φόβο στην κοινωνία.