Αναστασιάδης: Πολύ «σοβαρό» και «θλιβερό» το συμβάν στους Βουλιαράτες

Ο Αν. τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόδημου Ελληνισμού  Σάββας  Αναστασιάδης, χαρακτηρίζει ως πολύ « σοβαρό» και « θλιβερό» το  συμβάν στους Βουλιαράτες, και τονίζει  πως  είναι υποχρέωση της κυβέρνησης  να πιέσει  και να απαιτήσει από την Αλβανική κυβέρνηση  πλήρη ενημέρωση και διερεύνηση των γεγονότων, μιλώντας στον focus 103,6 fm την (30.10.2018)

 « Αρχικά πρέπει να πούμε ότι είναι «πολύ σοβαρό» και « θλιβερό» το  συμβάν στους Βουλιαράτες, διότι αφορά την απώλεια ζωής ενός νέου ανθρώπου.…..Είναι υποχρέωση της  κυβέρνησης να πιέσει και να απαιτήσει από την Αλβανική κυβέρνηση  πλήρη ενημέρωση,  άμεση διερεύνηση των γεγονότων μέχρι τη στιγμή που  πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του ο Έλληνας ομογενής και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε επιπλέον ότι η οικογένεια Έλληνα ομογενή δικαιούται να ορίσει δικό της εμπειρογνώμονα και πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά της να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα.

Τέλος ο Αν Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επεσήμανε, πως αυτή τη στιγμή της έντονης συναισθηματικής φόρτισης τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και το ίδιο είναι  απαραίτητο να γίνει και από την  αλβανική πλευρά.

https://www.youtube.com/watch?v=wK9vh_brw74&feature=share