ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σεμινάριο Πιάνου με τη διεθνούς φήμης  πιανίστα, ΕUNMI KO διοργανώνει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2018. Στο σεμινάριο είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι σπουδαστές πιάνου, όλων των επιπέδων, ενώ το  ρεπερτόριο είναι ελεύθερο.Πληροφορίες – Αιτήσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του ΚΩΘ, κα Ράνια Μουντράκη, 2316009657

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, η καλλιτέχνιδα θα δώσει ατομικό ρεσιτάλ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, με έργα GirolamoDeraco, ChihchunChi-sunLee, TylerKline, VeraIvanova, AnthonyGreen.

 

Η ΕunmiKo, χαιρετίστηκε ως «εξαιρετική» (Gramophone) , «αυθεντική ερμηνεία και όμορφο ταίριασμα των χρωματισμών στο πιάνο» από το NewYorkConcert Review, που δίνει συναυλίες σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την  Ευρώπη και την Ασία.

Η Ko ερμηνεύει έργα του ευρύτερου  πιανιστικού ρεπερτορίου, από πρώτες εκτελέσεις νέων έργων ζώντων συνθετών μέχρι παραδοσιακά έργα πιάνου, και έργα που παίζονται σπάνια.

Ως ενεργή μουσικός στην περιοχή της μουσικής δωματίου, η Κο είναι συν-ιδρύτρια και συν-διευθύντρια του μοναδικού Τρίο Strings&Hammers (πιάνο, βιολί και κοντραμπάσο).

Η Κο κατέχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο (MM and DMA) από την EastmanSchool of Music. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Πιάνου και Σύμβουλος στο NewMusicConsortium του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα, ΗΠΑ.

Την Κο μπορεί κανείς επίσης να ακούσει στο CD που πρόσφατα κυκλοφόρησε, «Places&Times» (Innova), «KidStuff» (Ravello), «SheRose», και «LetMe In» (Centaur). Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο και όμορφα συνταιριασμένο πρόγραμμα. «Η παράσταση είναι υπέροχη» (Fanfare) και «Μουσικά Τοπία της HilaryTann» (Centaur), «εξαιρετική εισαγωγή στον κόσμο της μουσικής της Tann» – Fanfare.

 

 

Ο βαρύτονος Άκης Λαλούσης γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Μονωδία και Μελοδραματική στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1999 τάξη Κατερίνας Καρατζά.

Το 2002 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νέα Υόρκη (Juilliard School of Music – Manhattan School of Music), με υποτροφία του ιδρύματος «Ωνάση».

Συμμετείχε σε σεμινάρια  των Gabriella Ravazzi, Ulrich Rademacher, καθώς και των καθηγητών του μεταπτυχιακού του, Spiro Malas και Marlena Malas στη Νέα Υόρκη (Chautaqua School of Music).

To 1996 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Φ. Νάκας» στη Θεσσαλονίκη, την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συνάντηση των Ωδείων της Μεσογείου (E.C.U.M.) στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Συμμετείχε στις όπερες και οπερέτες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στις όπερες: “Prima la musica poi le parole” του Α. Salieri, “Dido and Aenias” του H.Purcel,

“La Serva Padrona” του G. B. Pergolesi, “Il Compattimento di Tancredi e Clorida”

τoυ C. Μonteverdi, “Il Campanello”- ”Lucia di Lammermoor” του G. Donizetti,

“The Medium” –‘’ Τhe Telephone” – “Amal and the Νight Visitors” του G. C. Menotti,

“A Midsummer Night’s Dream” του B. Britten,“Die Zauberflöte” – “Don Giovanni” του W. A. Mozart, “Gianni Schicchi”- “La Boheme” -“Tosca”του G. Puccini“,“Carmen” του G. Bizet,

“Fidelio” του L. W. Beethoven,“Πούσκιν” του Φ. Τσαλαχούρη, Agamemnon“του Α.Ντάρλα, ¨Κωνσταντίνος Ο Παλαιολόγος”-  “Aνατολή” του Μ. Καλομοίρη,“Ελληνικά Πάθη” του Β. Μartinou, ”L’Italiana in Algeri”- “Le Comte Ory”-‘’ Barbiere di Siviglia” του G.Rossini, “La Traviata”- “Rigoletto” – “Ι Vespri Siciliani”-‘’ Un Ballo in Maschera”-“Othello” του G.Verdi,  “Samson et Dalila“του Saint Saëns, “The cunning  little wixen“ L. Janáček. Στις οπερέτες: “Die Fledermaus” του J. Strauss,

“Die Lustige Witwe”του F.Lehart.

Το ρεπερτόριό του επεκτείνεται και σε έργα θρησκευτικής μουσικής.

Έχει τραγουδήσει στα ορατόρια:“Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο““Weihnachts Oratorium’’ BWV 248, Magnificat d-dur BWV 243 του J.S.Bach. “Άγιος Δημήτριος”-“Κύριλλος & Μεθόδος”-“Τα νεανικά χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου” του Ν. Αστρινίδη.“De Nöel” op.12 του Saint Saëns,“Jepthe”

του G. Carissimi. Στα Requiem: d-moll και Te Deum του Α. Bruckner και op. 48 του G. Faure,

Ein Deutsches Requiem op.45 του J.Brahms.

Στις λειτουργίες Messe G-Dur του F. Schubert, Μesse KV317 in C του W.A. Mozart, “Petite Messe Solennelle” του G. Rossini. Στις καντάτες “Τάφος” του Σ. Μιχαηλίδη  και “BWV 153” του J.S.Bach.

Επίσης έχει ερμηνεύσει κύκλους τραγουδιών κάποιους σε παγκόσμια πρώτη των: Δ. Λιάλιου,

  1. Blake, Α. Κουνάδη, Α. Μουρτζόπουλου, Γ. Κουρουπού, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, G. Mahler, F.Schubert.

Έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραγωγές όπερας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από τις αρχές του 2015 είναι καθηγητής της Σχολής Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

 

www.akislalousis.com

 

Η  λειτουργία του αναπνευστικού και φωνητικού συστήματος.
Σεμινάριο σε τρεις κύκλους με τον Άκη Λαλούση, βαρύτονο, καθηγητή Μελοδραματικής του Κ.Ω.Θ.

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι θέλουν να μάθουν μέσα από τις αναπνευστικές και φωνητικές ασκήσεις την λειτουργία και την διαχείριση της φωνής, ανεξαρτήτου επιπέδου από  σπουδαστές μονωδίας μελοδραματικής ακόμα και χορωδών.

Στο πρώτο σκέλος του σεμιναρίου των αναπνευστικών ασκήσεων μπορούν να λάβουν μέρος και σπουδαστές των σχολών πνευστών

 

Τα μαθήματα είναι ομαδικά (Βασικές γνώσεις  ανατομίας του αναπνευστικού συστήματος είδη  αναπνευστικών ασκήσεων )και ατομικά με την δυνατότητα παρακολούθησης από όλους τους συμμετέχοντες  (Τεχνικές φωνητικές ασκήσεις είδη φωνητικών ασκήσεων). Η διάρκεια του ατομικού μαθήματος είναι 30’.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενεργά μέλη, δεν υπάρχουν ακροατές

 

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στην γραμματεία του ωδείου  μαζί με την υποβολή του ποσού συμμετοχής των 20 ευρώ

 

Οι συμμετέχοντες παίρνουν βεβαίωση συμμετοχής εφόσον έχουν  παρακολουθήσει και τους τρεις κύκλους σεμιναρίων.

 

 

 

 

Α΄ Κύκλος: 12, 13, 15, 16 Νοεμβρίου 2018

Αιτήσεις συμμετοχής – Ενημερωτικά έντυπα στη Γραμματεία του ΚΩΘ (Ράνια Μουντράκη)