ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 50 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ «ΓΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η Ένωση Κεντρώων υποκλίνεται με σεβασμό στην ιστορική μνήμη του  «Γέρου της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου με την συμπλήρωση 50 ετών από τον θάνατό του. Ο Γεώργιος Παπανδρέου υπήρξε ιστορική προσωπικότητα του Κεντρώου χώρου, εμπνευστής μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, οργανωτής του Ανένδοτου αγώνα και των αγώνων της νεολαίας για το 15% στην Παιδεία. Πολεμήθηκε από το Παλάτι, την Δεξιά και τους Αμερικανούς, σχημάτισε Κυβέρνηση το 1964 με 54% η οποία και ανετράπη από την αποστασία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στα εθνικά θέματα, υπήρξε υπερασπιστής των αγώνων της Κύπρου και απέστειλε μεραρχία για την άμυνα της Μεγαλονήσου, την οποία ανακάλεσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, και έτσι η Τουρκία κατέκτησε την μισή Κύπρο.

Σε ένδειξη τιμής, η Ένωση Κεντρώων οργανώνει στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου τρισάγιο στον τάφο του στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών. Καλούνται οι φίλοι και τα μέλη μας να παραστούν.