Η κοροϊδία του λαού συνεχίζεται

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η κοροϊδία του λαού συνεχίζεται

Το ΠΑΣΟΚ βλέπει τη δημοτικότητά του να φθίνει συνεχώς, λόγω της εμπλοκής κορυφαίων στελεχών του με τη Δικαιοσύνη. Πριν λίγες μέρες προφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Άμυνας και Οικονομικών. Είχαν προηγηθεί οι καταδικαστικές αποφάσεις για τον Νίκο Αθανασόπουλο (γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι), Γιώργο Πέτσο και Δημήτρη Τσοβόλα (σκάνδαλο Κοσκωτά), Άκη Τσοχατζόπουλο (παράνομες προμήθειες), ενώ ελέγχεται ο Τάσος Μαντέλης και ο Θεόδωρος Τσουκάτος (Siemens). Το ΠΑΣΟΚ βλέπει τους ψηφοφόρους του να απομακρύνονται καθημερινά από το κόμμα και να μετακινούνται σε άλλες παρατάξεις.

Στην προσπάθειά του το ΠΑΣΟΚ, ή ΕΛΙΑ ή Δημοκρατική Συμπαράταξη ή Κίνημα Αλλαγής να δείξουν ένα φιλολαϊκό προφίλ αποφάσισε να αναλάβει μια νομοθετική πρωτοβουλία για παράταση του νόμου 3869/2010 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Ο νόμος αυτός, γνωστός και ως νόμος Κατσέλη, αφορούσε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η ισχύς του οποίου λήγει στις 31/12/2018. Κάπως καθυστερημένα, είναι η αλήθεια, θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ ότι έχει την πατρότητα του νόμου Κατσέλη. Τα οχτώ χρόνια που μεσολάβησαν από την ψήφιση του νόμου, το ΠΑΣΟΚ και η κ. Γεννηματά, δεν υπερασπίστηκαν το νόμο ούτε αντέδρασαν στις αλλαγές που έφερε ο κ. Σταθάκης. Όλα αυτά τα χρόνια αντί να βγει μπροστά το ΠΑΣΟΚ, με σημαία το νόμο Κατσέλη, παθητικά παρακολουθούσε τις τράπεζες να παρανομούν και να βγάζουν στο σφυρί τα ακίνητα των δανειοληπτών. Έπρεπε, λοιπόν, να φτάσουμε στο παρά πέντε, προκειμένου να αναλάβει μία πρωτοβουλία για το θέμα η κ. Γεννηματά και το κόμμα της με τα χίλια ονόματα… Εύκολα αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης την κοροϊδία και τον εμπαιγμό.

Εμπαιγμό και κοροϊδία, όμως, έχουμε και από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα δηλώνει ότι θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της επιδότησης από το κράτος των δόσεων των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων. Αυτά είπε ο αρμόδιος υπουργός απαντώντας στον βουλευτή κ. Καρρά, διευκρινίζοντας ότι με εισόδημα έως 8.500 ευρώ ετησίως θα καλύπτεται το 95% της δόσης του στεγαστικού “κόκκινου” δανείου. Όσον αφορά, όμως, τους εγγυητές, ο υπουργός είπε ότι πρέπει να μπουν στον νόμο Κατσέλη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και οι εγγυητές θα πληρώνουν μια δόση για το ίδιο δάνειο, που θα επιδοτεί το κράτος και θα χάσουν το εξοχικό ή κάποιο σπιτάκι που έχουν, καθώς ο νόμος προστατεύει μόνο την κύρια κατοικία.

Η κοροϊδία είναι ξεκάθαρη. Αλήθεια, θα επιδοτείται άραγε και η δόση των “κόκκινων” δανείων των κομμάτων που θα μπουν στο νόμο Κατσέλη; Και τι θα γίνει με τον εγγυητή, αν υπάρχει; Καλό θα ήταν να μας απαντήσουν τόσο ο κ. Πιστιόρλας, όσο και ο λαλίστατος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις.