Οικογενειακώς στο ραντεβού με την προσφορά ζωής!

¨ Συνεχίζεται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς ¨ Σίμος Δανιηλίδης: «Ελπιδοφόρα μηνύματα Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς από τις νέες και τους νέους που δίνουν ζωή με το αίμα τους»

 

 

 

Σε θεσμό που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά και διαδίδει, στη διάρκεια των ετών, το μήνυμα της ζωογόνου προσφοράς , αναδεικνύεται η αλυσίδα αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ενισχύοντας το κοινωνικό αίσθημα ευθύνης, τη συνείδηση αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Μάλιστα κατά τη μεγάλη προσέλευση εθελοντών συγκεντρώθηκαν ήδη 156 μονάδες αίματος κατά τις δύο μόλις πρώτες ημέρες της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που ξεκίνησε προχθές, Σάββατο 3 Νοεμβρίου, με τη συνεργασία των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης  (Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Γ.Παπανικολάου και Θεαγένειο) και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Νοεμβρίου,  με τους παλιούς και τους νέους εθελοντές αιμοδότες να δίνουν το μήνυμα για συμμετοχή σε μια διαδικασία που αγαπά τη ζωή!

Χαρακτηριστικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε αυτές τις πρώτες μέρες της εκστρατείας ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης που προηγήθηκαν, πολλοί ήταν οι εθελοντές που έσπευσαν να προσέλθουν δίνοντας αίμα, έχοντας παράλληλα στο πλευρό τους νέους εθελοντές αιμοδότες, τα παιδιά τους, γεγονός που μόνο ικανοποίηση και χαρά μπορεί να γεννήσει ως συναισθήματα στους ανθρώπους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Παράλληλα, δε, αποτελεί επιστέγασμα των κοπιαστικών τους προσπαθειών τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσουν μια «συνήθεια» στην καθημερινότητα του πολίτη που προσφέρει το σημαντικότερο αγαθό, τη ζωή!

«Οι εθελοντές αιμοδότες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών μετρούν γενιές και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Είμαστε περήφανοι βλέποντας νέα παιδιά να γίνονται κοινωνοί μιας διαδικασίας προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Παράλληλα προτρέπει παλιούς και νέους εθελοντές να μεταδώσουν το μήνυμα της προσφοράς στον συνάνθρωπο που δεν κοστίζει τίποτα, παρά μόνο δέκα λεπτά χρόνου από την καθημερινότητά μας, ώστε να σωθεί μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

Το πρόγραμμα

Με σύνθημα «κάνε share λίγο από τον χρόνο σου» και «follow σε έναν σημαντικό θεσμό» έγινε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου η έναρξη της αιμοδοτικής διαδικασίας από τα Πεύκα και τον Αγ.Παύλο, ενώ από σήμερα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, έως και μεθαύριο, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, συνεχίζεται στις Συκιές, για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στη Νεάπολη.

Κατά τη διάρκειά της, ταυτόχρονα με την προσφορά αίματος, οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προσφορά οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων.

Παράλληλα με την αιμοδοσία πραγματοποιείται συγκέντρωση φαρμάκων, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Εθελοντές και πολίτες έχουν την ευκαιρία, δε, να συνδράμουν εφόσον -το επιθυμούν- τα ΚΔΑΠμεΑ, καθώς στον προθάλαμο της Αιμοδοσίας (είσοδος ΚΕΠ) βρίσκεται σε εξέλιξη Bazaar με χειροποίητα έργα και κατασκευές (ημερολόγια, διακοσμητικά, κ.ά.) κατασκευασμένα από τους νέες και νέους ΑΜΕΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Εθελοντικής Εβδομάδας Αιμοδοσίας συνεχίζεται από σήμερα ως εξής:

  • Δευτέρα 5.11.2018 //10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών ((Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  • Τρίτη 6.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  • Τετάρτη 7.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

  • Πέμπτη 8.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

  • Παρασκευή 9.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

  • Σάββατο 10.11.2018 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)