Στο Υπερταμείο και το “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων” (ΚΗΦΗ) Αγίας Βαρβάρας

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση στην συνήθειά της να υπακούει στα κελεύσματα των δανειστών, δεν διστάζει να στρέφεται κατά ευάλωτων συνανθρώπων μας, που διαβιούν στις οικονομικά ασθενέστερες περιοχές.

Έτσι, δεν αρκέστηκε να μεταβιβάσει στην “Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.)” το Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκης 2ου Λυκείου” της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου τα έσοδα από την αξιοποίηση-ιδιωτικοποίησή του να διατεθούν στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ Α.Ε.) για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους, αλλά αποκαλύφθηκε ότι προχώρησε στη μεταβίβαση για τον ίδιο σκοπό της αξιοποίησης (!) και του κτηρίου  του ΚΗΦΗ Αγιας Βαρβάρας, που είναι όμορο με το Κλειστό Γυμναστήριο και εγγεγραμμένο στο ΚΑΕΚ 050010403003-0 του Εθνικού Κτηματολογίου και λειτουργεί από τον Δήμο ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι συνέπειες της μεταβίβασης αυτής είναι άδικες και σκληρές για πολλές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας, που έχουν ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν (άνοια, κινητικές δυσκολίες κλπ) και το οικογενειακό περιβάλλον τους αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα τους, την οποία βρίσκουν στο ΚΗΦΗ.

Η μεταβίβαση του κτηρίου του ΚΗΦΗ στο Υπερταμείο προφανώς συνέπεια έχει είτε να διακοπεί η λειτουργία του και απομακρυνθούν οι ηλικιωμένοι προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον παραχωρησιούχο για άλλο σκοπό, είτε να μεταβληθεί σε ιδιωτική επιχείρηση με σκοπό το κέρδος.

Και δεν χρειάζεται να αναλυθούν οι συνέπειες για τους ανήμπορους ηλικιωμένους, τις οικογένειές τους και ευρύτερα την κοινωνια της Αγίας Βαρβάρας.

 

Κατόπιν αυτού, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

 

  1. Υπερτερεί κατά την Κυβέρνηση το στενό ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου για την εξυπηρετηση του χρέους από τον σπουδαίο κοινωνικό σκοπό της προστασίας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, και των οικογενειών τους;
  2. Έχει επιφυλαχθεί η Κυβέρνηση έναντι των δανειστών του δικαιώματος να επαναμεταβιβάσει στο Δημόσιο το ΚΗΦΗ Αγίας Βαρβάρας, ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί κατά το σκοπό του ως μη κερδοσκοπικό;
  3. Έχετε την πρόθεση να διεκδικήσετε την αποδέσμευση του ΚΗΦΗ Αγίας Βαρβάρας από την ΕΤΑΔ Α.Ε. και το Υπερταμείο;