Το Γραφείο Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει ένα τετραήμερο εκδηλώσεων για φοιτητές και νέους αποφοίτους

Το Γραφείο Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και τα γιορτάζει με μια σειρά εκδηλώσεων για φοιτητές και αποφοίτους, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 19 έως και την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ και στη ΔΕΘ.

 

Η Τελετή έναρξης του Εορτασμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στις 19:30, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης, Καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση «Success Stories» από επωφελούμενους του Γραφείου και η Απονομή Τιμής στους Επιστημονικά Υπεύθυνους και τους Προϊσταμένους του Γραφείο Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με ένα πάρτι στο Roof Garden της Φοιτητικής Λέσχης, υπό τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος «Μπλε Μύρτιλα».

 

Στις επετειακές εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν δυνατότητες για προγράμματα κινητικότητας για σπουδές και πρακτική άσκηση, για μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στο εξωτερικό, δράσεις επιχειρηματικότητας και ευκαιρίες χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα, θα δοθούν συμβουλές σταδιοδρομίας και αναζήτησης εργασίας.

 

Στο πλούσιο πρόγραμμα θα μετέχουν ενεργά, πέραν των στελεχών του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ, φοιτητικές ομάδες και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών, αλλά και παραγωγικών φορέων. Ενδεικτικά αναφέρονται το British Council, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Ιταλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, το Ενημερωτικό Κέντρο της DDAD, το Ίδρυμα Fulbright, η Ολλανδική Πρεσβεία, το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο του Χονγκ-Κονγκ, καθώς επίσης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Θεσ/νίκης, η EUROBANK κ. ά.

 

Στις εκδηλώσεις του Γραφείου Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας μπορούν να συμμετάσχουν και φοιτητές ή απόφοιτοι άλλων Πανεπιστημίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2bOmYYAhduRVohgRh-Q8JNjtv-8X3uGvKCSM_AsZfgn86VA/viewform

 

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ λειτουργεί από το 1997, παρέχοντας πληροφόρηση και συμβουλευτική υποστήριξη στους φοιτητές και στους αποφοίτους του ΑΠΘ για τους ακόλουθους τομείς: προγράμματα σπουδών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, υποτροφίες και κληροδοτήματα, προγράμματα κινητικότητας φοιτητών στην Ευρώπη, εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προγράμματα πρακτικής άσκησης, έρευνες σχετικά με την αγορά εργασίας και την απασχόληση των αποφοίτων του ΑΠΘ, εργοδοτικούς και επαγγελματικούς φορείς, υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών. Επιπρόσθετα, το Γραφείο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικών επιστολών, τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού, τον σχεδιασμό σταδιοδρομίας και τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας. Παράλληλα, διοργανώνει, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ημερίδες και σεμινάρια με σχετικές θεματικές.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

 • Σεμινάριο από την ομάδα «GrowGreekTourismOnline» της Google, με θέμα «HowtoDesign&BuildaWebsite», 12:00 – 14:00, Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», Περίπτερο 8, ΔΕΘ
 • Εκδήλωση για τηνΚινητικότητα», 16:00-18:30, ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ
 • «Ώρα να ανοίξεις τα φτερά σου… Συμβουλές προετοιμασίας, ευκαιρίες & οφέλη κινητικότητας», με τις Κατερίνα Παπακώτα και Νέλλη Μιχελή, ψυχολόγους-συμβούλους σταδιοδρομίας.
 • Παρουσίαση του προγράμματος «Erasmus+ Traineeship» από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΑΠΘ και τη φοιτητική ομάδα ESN.
 • Παρουσίαση προγραμμάτων κινητικότητας από τις φοιτητικές ομάδες του ΑΠΘ AIESEC, IAESTE, IAAS, ELSA και HelMSIC.
 • Τελετή έναρξης του εορτασμού για τα 20 χρόνια λειτουργίας του γραφείου

Διασύνδεσης, 19:15, ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ

 • Χαιρετισμός από την Αντιπρύτανι Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου.
 • Χαιρετισμός από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του ΓραφείουΔιασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας, Καθηγητή, Γρηγόρης Τσόκα
 • «SuccessStories» επωφελούμενων του Γραφείου Διασύνδεσης
 • Απονομή Τιμής στους Επιστημονικά Υπεύθυνους και τους Προϊσταμένους του Γραφείου Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας
 • Πάρτι με το συγκρότημα «Μπλε Μύρτιλα», 20:30, RoofGarden της Φοιτητικής Λέσχης

 

Τρίτη 20 Νοεμβρίου

«Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό», 9:30-14:30,ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

 • Χαιρετισμός από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντονισμού Ακαδημαϊκών Μονάδων, Αικατερίνη Καλλιαρίδου, 9:50-10:00.
 • «Πετυχαίνω τον στόχο μου! Επιλέγω Μεταπτυχιακό, βρίσκω υποτροφία και πραγματοποιώ τις σπουδές μου», με τις Κατερίνα Παπακώτα και Νέλλη Μιχελή, ψυχολόγους-συμβούλους σταδιοδρομίας, 10:00-10:30.
 • «Μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία», με τον Κωστή Γεωργίου, EducationServiceManager του BritishCouncil, 10:30-11:00.
 • «Μεταπτυχιακές σπουδές στο Χονγκ-Κονγκ», με τον JeffreyChim, Αντιπρόσωπο του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου του Χονγκ-Κονγκ, 11:00-11:30.
 • «Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και Υποτροφίες», με την Κατερίνα Σπυροπούλου, Εκπρόσωπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, 11:30-12:00.
 • «Μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ & Υποτροφίες Fullbright», με τον Νικόλαο Τουρίδη, Εκπαιδευτικό Σύμβουλο και Υπεύθυνο του αμερικανικού προγράμματος του Ιδρύματος Fullbright, 12:00-12:30.
 • «Μεταπτυχιακές σπουδές μέσω του προγράμματος ErasmusMundus», με την Κωνσταντίνα Τόλια, Εκπρόσωπο του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΑΠΘ, 12:30-13:00.
 • «Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και υποτροφίες DAAD», με τη ΦρύνηΜπαγλατζή, Εκπρόσωπο του Ενημερωτικού Κέντρου Αθηνών, 13:00-13:30.
 • «Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία», με την GiuseppinaFili, Εκπρόσωπο του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών, 13:30-14:00.
 • «Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ολλανδία», με τη Μάρθα Τριανταφύλλου, Μορφωτική Ακόλουθο της Πρεσβείας της Ολλανδίας, 14:00-14:30.

 

 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

«Επιχειρηματικότητα και ευκαιρίες για χρηματοδότηση», 9:30-14:30,ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

 • Έναρξη-Εγγραφές, 9:30-9:45.
 • Χαιρετισμός από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντονισμού Ακαδημαϊκών Μονάδων, Αικατερίνη Καλλιαρίδου, 9:45-10:00.
 • «Επιχειρηματικότητα και προγράμματα χρηματοδότησης από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο», με τον Αναστάσιο Καπνοπώλη, Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, 10:00-10:20.
 • «Ευκαιρίες για χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων», με τον Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, 10:20-10:40.
 • «Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», με τον Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 10:40-11:00.
 • «Τοπικά προγράμματα CLLD/LEADER στον Νομό Θεσσαλονίκης – Δράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα με έμφαση στις δυνατότητες νέων και γυναικών», με τον Θωμά Βράνο, Πρόεδρο της εταιρείας «Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης», 11:00-11:20.
 • «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης νεανικής επιχειρηματικότητας και νεοφυών επιχειρήσεων, με τη στήριξη της ΕΕ, στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-20020», με τον Σπύρο Σκοτίδα, Εκπρόσωπο του φορέα διαχείρισης προγραμμάτων ΚΕΠΑ & ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ (Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης & Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας), 11:20-11:40.
 • «Οικογενειακή επιχειρηματικότητα: Προτάσεις για επιτυχημένη διαδοχή», με τον Χρήστο Γεωργίου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, 11:40-12:00.
 • Διάλειμμα, 12:00-12:30.
 • «Πρόγραμμα VentureGarden- Χρηματοδότηση επιχειρήσεων start-up», με τον Γιώργο Κόκκα, Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας ACT και Υπεύθυνο του προγράμματος VentureGarden, 12:30-12:50
 • «Χρηματοδοτικά εργαλεία για τη νεοφυή καινοτόμο επιχειρηματικότητα», με την Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια Προγράμματος «egg-entergrow·go» της Eurobank, 12:50-13:10.
 • Παρουσιάσεις-successcasestudies από νέους επιχειρηματίες, Συζήτηση με τους συμμετέχοντες, 13:10-14:30.

 

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

 • «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας: Γνωρίζω τον εαυτό μου, την αγορά εργασίας, διαμορφώνω στόχους και χαράζω τη σταδιοδρομία μου», με τις Κατερίνα Παπακώτα και Νέλλη Μιχελή, ψυχολόγους-συμβούλους σταδιοδρομίας, 10:00-12:00, ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.
 • WorkshopNestleAdecco: «Προκλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Συνέντευξη, Βιογραφικό σημείωμα, SocialMedia», με τους Μιμή Αλεξίου, RecruitmentSpecialist της εταιρείας NestleHellas και Χάρης Κωνσταντινίδης, PermanentPlacement&CareerTransitionDirector της εταιρείας AdeccoHellas, 12:00-16:00, ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.