ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ). Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Εκ μέρους της Διεθνούς Συνομοσπονδίας παρευρέθηκαν ο ΓΓ της ΔΙΣΥΠΕ Β. Μωϋσίδης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΙΣΥΠΕ Σ. Βαρυτιμιάδη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γ. Βαρυθμιάδης και Ε. Ελευθεριάδου, καθώς και ο Ν. Κυργιάκης, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας Ν. Ελλάδας και Νήσων.

Η αντιπροσωπεία της  ΔΙΣΥΠΕ έθεσε προς το ΚΚΕ τα αιτήματά της για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την ένταξη της διδασκαλίας της Ιστορίας και του Ποντιακού Ελληνισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και το αίτημα για τη δημιουργία μονίμων Τμημάτων Σπουδών στα ελληνικά ΑΕΙ, που θα αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Γενοκτονίες, την Ιστορία, τη Λαογραφία, τη Γλώσσα και τον Πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου. Επίσης, ζήτησε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ για την προώθηση των χρόνιων ανεπίλυτων -από όλες τις κυβερνήσεις- προβλημάτων των Ελλήνων από την πρώην ΕΣΣΔ, όπως την απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση Ιθαγένειας, για όσους έχουν αποδεδειγμένα συγγενείς στην Ελλάδα, ακόμα και πρώτου βαθμού. Τέλος, μετέφεραν τα αιτήματα της ΔΙΣΥΠΕ αναφορικά με το να σταματήσουν οι κατασχέσεις Α΄ κατοικίας, για χρέη από τα άτοκα δάνεια που τους είχαν χορηγηθεί, αλλά και γενικότερα για την τακτοποίηση οικισμών στους οποίους διαμένουν.

Ο Δ. Κουτσούμπας μετέφερε στη Συνομοσμπονδία τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά της, προωθώντας τα στη βουλή και όπου αλλού χρειάζεται. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στη θέση του Κόμματος, η Πολιτεία να παρακάμψει τις όποιες διπλωματικές δεσμεύσεις με την Τουρκία και να συνδράμει ουσιαστικά στον αγώνα για τη Διεθνή  Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αναφέρθηκε ακόμα στην αντίθεση  και την πάλη του ΚΚΕ ενάντια σε προσπάθειες διαφόρων αντικομμουνιστικών παραγόντων του Ποντιακού χώρου, που επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία σχετικά με τη ζωή των Ποντίων στην ΕΣΣΔ, να εμπορευματοποιήσουν το λαϊκό πολιτισμό και να τον ελέγξουν πολιτικά και πολιτιστικά