ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ πραγματοποίησε, σήμερα Κυριακή 18 Νοέμβρη, στη Λαμία, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου, εκδήλωση προς τιμήν του συντρόφου Γιώργη Μωραΐτη, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.

 

Για την εκδήλωση προς τιμήν του σ. Γιώργη Μωραΐτη:

«Την εκδήλωση αυτή, αφιερωμένη στον σπουδαίο κομμουνιστή συμπατριώτη μας Γιώργη Μωραΐτη, δεν μπορούσαμε παρά να την εντάξουμε στον εορτασμό των 100 χρόνων της ιστορίας, της ηρωικής δράσης του ΚΚΕ.

Ο Γιώργης Μωραΐτης ήταν υπόδειγμα κομμουνιστή, αγωνιστή, με πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά και στις αξίες του λαϊκού κινήματος της πατρίδας μας, των 100 χρόνων, που τιμάμε σήμερα και βεβαίως δεν μπορούσε να μην είναι αφιερωμένη μια πλούσια εκδήλωση, που οργάνωσε η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Και πάντα βεβαίως στο μυαλό μας έχουμε αυτό που συνήθιζε να λέει ο Γιώργης Μωραΐτης, ότι όταν σταυρώνεται ένας ολάκερος λαός, οι κομμουνιστές, το κόμμα τους, το ΚΚΕ, είναι αυτοί που πρώτοι βαδίζουν τον Γολγοθά».

 

Για τη συμφωνία κυβέρνησης – εκκλησίας:

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία -απ’ όσο ξέρουμε όλοι- ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την ιεραρχία της εκκλησίας, τον κ. Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπο.

Από κει και πέρα εμείς θεωρούμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, δεν επιλύονται βασικά ζητήματα, τα οποία είναι υπερώριμα ως αιτήματα για επίλυση με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρομαι στο διαχωρισμό του κράτους απ’ την εκκλησία. Αντίθετα, βλέπουμε ότι βρίσκεται στην κατεύθυνση ενός στενότερου -επικίνδυνου θα έλεγα- εναγκαλισμού του κράτους με την εκκλησία ιδιαίτερα και στον επιχειρηματικό τομέα και μάλιστα για αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία, για αμφισβητούμενες εκτάσεις».

 

Σε ερώτημα δημοσιογράφου αν οι παροχές του κ. Τσίπρα, με την μη περικοπή συντάξεων, φέρνουν κοντά τις εκλογές, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε:

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρέπει ο ελληνικός λαός και οι συνταξιούχοι πολύ περισσότερο δεν ξεχνάνε, ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, μαζί με τις προηγούμενες, του έχουν κόψει 21 φορές τα τελευταία χρόνια τις συντάξεις και τις έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Το ότι το eurogroup του έδωσε μια αναβολή, μια διορία, ένα εξάμηνο, ένα χρόνο -δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή τελοσπάντων η απόφαση- δεν πρέπει να επαναπαύει κανέναν. Γι’ αυτό οι συνταξιούχοι είναι στους δρόμους, την Τρίτη έχουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και εμάς θα μας βρουν κοντά τους, μαζί τους. Γιατί το ζήτημα είναι ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, που μένει ανοιχτός και οποιαδήποτε στιγμή η τρόικα, η ευρωπαϊκή εποπτεία, θα μπορεί να επαναφέρει αυτό τον αντιδραστικό νόμο.

Τώρα, όσον αφορά τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, πρέπει να δοθεί απάντηση από τον ελληνικό λαό, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Αυτή είναι η γνήσια λαϊκή απάντηση κι όχι τα κάλπικα διλήμματα του ψεύτικου διπολισμού ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ».