ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΦΟΙΒΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 ρεσιτάλ πιάνου με τον βραβευμένοπιανίστα και συνθέτη Ανδρέα Φοίβο Αποστόλου, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα Bach, Beethoven, LeoOrnstein, καθώς και δικές του συνθέσεις.

ΟΑνδρέαςΦοίβοςΑποστόλουολοκλήρωσε τις σπουδές στο IndianaUniversity (DoubleMM- Πιάνο και Σύνθεση)καιστοTempleUniversity (BM- Πιάνο). ΕίναιYποψήφιοςΔιδάκτωρστοΠανεπιστήμιοΜακεδονίας. Μελέτησεμετουςπιανίστες:ΒίνιαΤσόπελα, AndreWatts, AlainLefèvre, RobertLevin, DmitriBashkirov, κ.α.καιμετουςσυνθέτες:ClaudeBaker,AaronTravers,GeorgeTsontakis.

Ήταν ο πιανίστας του IUNewMusicEnsembleγιατρίαχρόνια, καισυνεργάστηκεσεπρεμιέρεςμεδιακεκριμένουςσυνθέτεςτης Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας, όπως:BernardRands (PulitzerPrize), StevenMackey, JohnLutherAdams.

Εμφανίστηκεσε ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία, Ισραήλ,Πορτογαλία,Ισπανία και Αμερική παρουσιάζοντας έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, όπως επίσης και συνθέσεις του για πιάνο,μουσική δωματίου και ορχήστρα.

Έχει βραβευθεί ως πιανίστας και συνθέτης σε διεθνείς διαγωνισμούς και ευεργετήθηκε απόσημαντικά ιδρύματα. Το έργο του MetamorphosisforSoloPiano έχει ηχογραφηθεί από τηNaxosκαι το συμφωνικό του έργο «Van- 1915», το οποίο αφιέρωσε στη Γενοκτονία των Αρμενίων,δημοσιεύτηκε από το IndianaUniversityPress.

Συνθέτει για μουσικά σύνολα, χορό, κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση σε παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15

 

 

Ανδρέας Φοίβος Αποστόλου

 

Βιογραφικό

 

Ο Ανδρέας Φοίβος Αποστόλου αποφοίτησε από το IndianaUniversity (DoubleMM) και το TempleUniversity (BM) στο πιάνο και τη σύνθεση. Είναι Yποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Πιάνο. Μελέτησε με πιανίστες όπως:AndreWatts, ΒίνιαΤσόπελα, DmitriBashkirov, BorisBermanκ.α. και με συνθέτες όπως:ClaudeBaker, GeorgeTsontakis κ.α.

Ήταν πιανίστας του IU NewMusicEnsemble για τρία χρόνια και συνεργάστηκε σε πρεμιέρες σπουδαίων συνθετών όπως: BernardRands (PulitzerPrize), StevenMackey, JohnLutherAdamsκ.α.

Εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ισραήλ και Αμερική παρουσιάζοντας έργα μπαρόκ, κλασικού, σύγχρονου ρεπερτορίου, καθώς και συνθέσεις του για πιάνο, μουσική δωματίου και ορχήστρα.Τον Μάιο του 2019 θα παίξει στο CarnegieHallτης Νέας Υόρκης και σε τουρνέ στην Αμερική και την Ασία.

Έχει βραβευτεί ως πιανίστας και ως συνθέτης σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει ευεργετηθεί από διακεκριμένα ιδρύματα υποτροφιών και χορηγούς.

Συνθέτει για μουσικά σύνολα, θέατρο, χορό και κινηματογράφο σε παραγωγές στην Αμερική (LosAngeles, Philadelphia) και την Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα

JohanSebastianBach                  Πρελούδιο και Φούγκα BWV 885, σε Σολ ελάσσονα

(1685-1750)

 

LudwigvanBeethovenΣονάταΝο. 7σε Ρε μείζονα, Οp. 10 Νo. 3

(1770- 1827)   Presto

Largo e mesto

Menuetto: Allegro

Rondo: Allegro

 

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

 

Leo Ornstein                                             Semplice, απότηΣονάταΝο.4

(1895- 2002)                                             “A Morning in the Woods”

“Joy”, απότοέργο “ThreeMoods”

 

 

ΑνδρέαςΦοίβοςΑποστόλουA view from Golden Gate (2018), Πρεμιέρα

(1991- )                                                      Synchronism 35 (2018), 1Οβραβείο, IBLA Grand Prize, Ιταλία

Panmixia (2017)