Γιάννης Νασιούλας: «Ποιόν θέλει ο Σόρος για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης»

Ο κ. Τζώρτζ Σόρος έχει βρει τον υποψήφιο που θα ήθελε να δει νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αν τον ζυγίζω σωστά, θα προτιμούσε ο συνεχιστής του κ. Μπουτάρη να προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία. Είναι προφανές πως οι οπαδοί και πολλά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξεγείρονται, τρομοκρατούνται και ντρέπονται ακούγοντας αυτή την εκτίμηση. Αυτό είναι μάλλον καθησυχαστικό για τον πατριωτισμό τους.

Όμως εγώ τους προειδοποιώ:

Όπως η προτίμηση του κ. Σόρος στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ, έτσι ο ενδεχόμενος εναγκαλισμός της Νέας Δημοκρατίας μαζί του θα αφήσει την χώρα γεωγραφικά μισή και το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή σμπαράλια.

Οι προδιαγραφές του εκλεκτού του κ. Σόρος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:

Θα λέει πως εναντιώνεται στην Συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση της Μακεδονίας, μέχρι αυτή να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Κατόπιν, θα δηλώνει πως αυτή δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξει μια επαναδιαπραγμάτευση. Και πως οι υπογραφές της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα δεσμεύουν την χώρα.

Θα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν τον κ. Μπουτάρη.

Θα έχει χαρακτηρίσει την Νέα Δημοκρατία επί προεδρίας κ. Αντώνη Σαμαρά ως “εθνικιστικό ακροδεξιό μόρφωμα”.

Αν ο κ. Σόρος έχει βρει άνθρωπο να προτιμήσει και αν αυτός όντως μας επιβληθεί από την Νέα Δημοκρατία, καλώ όλες και όλους τους πολίτες που ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία να με στηρίξουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και να ρίξουν μαύρο στους υποψηφίους που επιθυμούν οι ξένοι.

Εγώ δεν πληρώ τις παραπάνω τρεις προϋποθέσεις.

 

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την δημοτική παράταξη “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” (www.thessaloniki.plus). Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.