Δωρεάν Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιχειρηματιών VentureGarden «HelpingPeopleGrowIdeas»

Έως τις 10Δεκεμβρίου 2018 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο VentureGarden, το πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών και προώθησης επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμαυποστήριξης νέων επιχειρηματιών τα οποίο παρέχεταιδωρεάν και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική πραγματικότητα, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας.

Η πρωτοβουλία υλοποιείταιστη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότηταςτου ACT – AmericanCollegeofThessaloniki, μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, και στην Αθήνα από το ALBA GraduateBusinessSchool, TheAmericanCollegeofGreece,με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (TheHellenicInitiative-THI). Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοποwww.venturegarden.grέως τις 10Δεκεμβρίου 2018.

Αφού  προηγηθεί ένα πρώτο στάδιο αξιολόγησηςτων αιτήσεων, θα επιλεγούν εκείνοι που παρακολουθήσουν τον εντατικό κύκλο μαθημάτων.Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες θα γίνει την Δευτέρα 17/12. Στη Θεσσαλονίκη τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο ACT(Σεβενίδη 17, Πυλαία)κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6μ.μ. ως τις 9μ.μ., εκτός από την περίοδο 20/12/2018 – 7/1/2019.

Τί είναι το VentureGarden;

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ μαθήματα μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και έναεξατομικευμένο στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης που βασίζεται στο πλαίσιο των επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

 

 

Στους εννέα προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 2.000 αιτήσεις συμμετοχής, από τις οποίες επελέγησαν περίπου 750για το πρόγραμμα που υλοποιείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των εννέακύκλων έγιναν συνολικά 678 ώρες μαθημάτων προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη με στόχο οι ιδέες των συμμετεχόντων να αναπτυχθούν επιχειρηματικά. Επιπλέον προσφέρθηκαν περισσότερες από 1.000 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης.

Οι εγκεκριμένοι συμμετέχοντες στο  VentureGardenθα έχουν πρόσβαση σε δράσεις δικτύωσης, όπως pitchingevents με επενδυτές, επιχειρηματικούς διαγωνισμούς, ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης, και δικτύωση με φορείς και επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:Γιώργος Κόκκας 2310 398 344, Μάγδα Ηρακλείου 2310 398 347.