ΛΑΟΣ: Μόνη λύση η ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου

Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητούσε πριν 1,5 μήνα από τα Όργανα της ΕΕ όσα ανακαλύπτουν σήμερα  οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης…  – Μόνη λύση η ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και η εφαρμογή του διεθνούς Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας περί αυτοδιοίκησης στην Β. Ήπειρο

Ξαφνικά η κυβέρνηση και η ΝΔ εκδίδουν “οργισμένες” ανακοινώσεις για την Αλβανία  και ζητούν από τον  Επίτροπο κ. Χαν  να κάνει όσα επί χρόνια διεκδικεί για τους Βορειοηπειρώτες ο Γ.Καρατζαφέρης .

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε επισημάνει, για άλλη μια φορά  πριν 1,5 μήνα, στους κ.κ. Γιουνκέρ και Ταγιάνι  το τι πρέπει να γίνει στην Β. Ήπειρο για να επιβιώσει ο Ελληνισμός εκεί , με αφορμή την δολοφονία του ήρωα Κων/νου Κατσίφα. Ας θυμηθούμε τι ζητούσε ο Γ. Καρατζαφέρης πριν 1,5 μήνα  με επιστολή του:

 

29.10.2018

 

-Κύριο                                                                                               ΕΠΕΙΓΟΝ     

JeanClaude JUNCKER

Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Βρυξέλλες –ΒΕΛΓΙΟ

 

– Κύριο

Antonio TAJANI

Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Βρυξέλλες-ΒΕΛΓΙΟ

 

 

 

 

Αξιότιμοι  Κύριοι ,

 

 

 

 

Ως Ευρωβουλευτής είχα υποβάλει αλλεπάλληλες ερωτήσεις στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και είχα παρέμβει σε Επιτρόπους την περίοδο 2004-2007 σχετικά με τις συνεχείς διώξεις της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας  της Αλβανίας, η οποία κατοικεί στην Βόρειο Ήπειρο και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

Είχα επισημάνει ήδη από το 2004 ότι, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ΕΕ –Αλβανίας ,  θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα του σεβασμού των ελευθεριών των 400.000 Ελλήνων  που ζουν εκεί και της εφαρμογής του Διεθνούς Πρωτοκόλλου Κερκύρας περί αυτοδιοίκησης της περιοχής αυτής.

 

Χτες ( 28/10/2018), ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Ελλάδος  η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την συντριβή του φασισμού και του ναζισμού αλλά και την απελευθέρωση των παραπάνω εδαφών στα οποία ζει , εδώ και χιλιάδες χρόνια, η  Ελληνική Εθνική μειονότητα,  δολοφονήθηκε Έλληνας ομογενής από την Αλβανική αστυνομία η οποία μάλιστα, κινητοποίησε ως και ελικόπτερο (!) για να τον εντοπίσει , ενώ πιστοποιήθηκε ότι ο θάνατός του προήλθε από δύο σφαίρες στο στήθος και την καρδιά, κάτι που σημαίνει ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια η δολοφονία του και δεν συνέβη κατά λάθος  κατά τη διάρκεια  συμπλοκής.

 

Ο Έλληνας ομογενής Κ. Κατσίφας  που δολοφονήθηκε κατά τον παραπάνω μαφιόζικο τρόπο είχε αναρτήσει σημαία στο Νεκροταφείο των Πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την επιτυχή απόκρουση της φασιστικής εισβολής το 1940-41 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επειδή η έλλειψη οποιασδήποτε πρόνοιας για αυτοδιοίκηση και  για σεβασμό των δικαιωμάτων των Ελλήνων της χώρας αυτής έχει οδηγήσει σε περιστατικά όπως το παραπάνω(ενώ υπάρχει ο κίνδυνος η κατάσταση να εκτραχυνθεί περαιτέρω) ζητώ την άμεση παρέμβασή σας ώστε να παγώσει κάθε διαπραγμάτευση με την Αλβανία πριν δημιουργηθεί ασφαλής ζώνη διαβίωσης στην Βόρειο Ηπειρο  για τους Ελληνες μειονοτικούς και πριν εφαρμοσθεί  το Διεθνές Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που έχει συνυπογράψει και η Αλβανία  ώστε να υπάρξει αυτοδιοίκηση στις περιοχές όπου ζουν οι Ελληνες