Καλαφάτης: Η απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών τσιμεντώνει, μέρα με τη μέρα, τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

«Κάθε μέρα που περνάει, μετά την υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών, τσιμεντώνονται οι αλυτρωτικές αξιώσεις των Σκοπίων». Αυτό υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του, σήμερα το πρωί, στην τηλεόραση Open και στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει».

Υπογράμμισε ότι «αν τώρα ο κ. Ζάεφ, που θεωρείται διαλλακτικός πολιτικός, χρησιμοποιεί αυτήν τη ρητορική, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει αν έρθει στα πράγματα της γειτονικής χώρας ένας εθνικιστής! Ο συνδυασμός ονόματος-γλώσσας-ταυτότητας, που παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ με τη συμφωνία των Πρεσπών, θα απελευθερώσει περισσότερο το τζίνι του εθνικισμού, παρά θα το φυλακίσει, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή».

Για την αλλαγή στάσης του Πάνου Καμμένου ο κ. Καλαφάτης επισήμανε πως «ο συγκυβερνήτης έχει, κάθε μέρα, μια διαφορετική άποψη. Δύο μέρες πριν δώσει το στυλό στον κ. Κοτζιά για να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, είχε  την ευκαιρία να την ανατρέψει στη Βουλή, αλλά δεν το έκανε».

Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα, επανέλαβε: «Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι πάγια: Δεν θα την κυρώσουμε, όποτε κι αν έλθει στη Βουλή. Είναι μία επιζήμια συμφωνία».

Σχετικά με το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως «ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να δει και να ακούσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη μια πλευρά, που με το λόγο του θέλει να ενώσει τους Έλληνες κι από την άλλη έναν πρωθυπουργό που διχάζει με τη ρητορική του. Προωθεί έναν διχαστικό λαϊκισμό».

Όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν στη Χειμάρρα με τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας, επισήμανε: «Μιλάμε για μια εθνική μειονότητα, στη Χειμάρρα, άρα για μια συγκεκριμένη οντότητα που είναι προστατευμένη από διεθνείς συνθήκες. Θα πρέπει να υπάρξει σκλήρυνση της στάσης της χώρας προς την Αλβανία για το θέμα αυτό».