Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο “Πολιτικές Δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη και Συλλογική Μνήμη” (φώτος και βίντεο)

Στην κατάμεστη αίθουσα της “Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Χαλκιδικής” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Ανδρέα Σταματόπουλου με τίτλο “Πολιτικές Δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη και Συλλογική Μνήμη”. Για το βιβλίο μίλησαν, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Νασιούλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ηλεκτρονικού και Περιοδικού Τύπου Φάνης Παπαδόπουλος, ο ιστορικός και στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής Δημήτρης Δαλακλής και ο συγγραφέας, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Βασίλης Πάπας. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος από τη Βεργίνα Τηλεόραση, Χρήστος Γιασκουλίδης.

Ο συγγραφέας Ανδρέας Σταματόπουλος με την ιδίοτητα τόσο του δημοσιογράφου, όσο και του υποψήφιου διδάκτορα ιστορίας, φωτίζει τα σκοτεινά σημεία των δολοφονιών του Βασιλιά Γεωργίου Α’, του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη και του οργανωμένου ενάντια στην 21η Απριλίου 1967 Γιάννη Χαλκίδη. Επίσης, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο τα γεγονότα αυτά περνούν στη μνήμη του ελληνικού λαού μέσα από τα μνημεία και τις ονομασίες δρόμων, που αποφασίζουν οι φορείς της πολιτικής εξουσίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Γιάννης Σαρίδης, Αριστείδης Φωκάς και Αντώνης Γρέγος, η σύζυγος του βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Γιάννης Κουριαννίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικής Διοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων Μακεδονίας Γιάννης Ρουκάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στρατέγκο Σταύρος Σεκερτζής, οι δημοσιογράφοι Βασίλης Παπαναστασούλης, Σταύρος Οραϊλογλου, Θανάσης Μανουσάκης, Παναγιώτης Κυμπριχτσής, Δημήτρης Καραμπουρούνης, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Γιάννης Μπαχάς, Στέλιος Γεωργίου, Χρίστος Φιλιππούδης, η συγγραφέας Σίσσυ Σιγιουλτζή Ρουκά, ο πολιτευτής Ηλίας Μοτζάκης κ.ά.

Ακολουθεί πλούσιο ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο.

Ο συγγραφέας με τους υποψηφίους Δημάρχους Θεσσλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και Γιάννη Νασιούλα

Ο συγγραφέας με τον βουλευτή Γιάννη Σαρίδη.

Ο συγγραφέας με τον βουλευτή Αριστείδη Φωκά.

Ο συγγραφέας με τον βουλευτή Αντώνη Γρέγο.

Ο συγγραφέας με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κώστα Ζέρβα.

Ο συγγραφέας με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριαννίδη.

Ο συγγρφέας με τον πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων Ηλεκτρονικού και Περιοδικού Τύπου.

Ο συγγραφέας με τον πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος και τον Γιάννη Νασιούλα

Ο ιστορικός Δημήτρης Δαλακλής.

Ανδρέας Σταματόπουλος, Χρήστος Γιασκουλίδης, Γιάννης Νασιούλας, Δημήτρης Δαλακλής