Και το 2019 οι πολιτικοί θα καλοπερνούν, ενώ οι πολίτες θα υποφέρουν

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Πρέπει να πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο το γεγονός ότι σε μια χρεοκοπημένη χώρα ότι οι πολίτες της συνεχώς φτωχαίνουν και οι πολιτικοί της συνεχώς πλουτίζουν! Οι πολιτικοί το μόνο που κάνουν στη Βουλή είναι να προωθούν τα δικά τους ατομικά συμφέροντα και να αδιαφορούν για τα προβλήματα των πολιτών. Οι ψηφοφόροι εξαπατώνται συστηματικά από τους πολιτικούς που στην ουσία υφαρπάζουν την ψήφο του λαού.

Δεν είναι τυχαίο το ότι στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά σπάνιο να παραιτηθεί κάποιος υπουργός ή βουλευτής. Έχουν συμβεί σκάνδαλα, εθνικές τραγωδίες, σοβαρά περιστατικά και δεν έχουμε δει καμία απολύτως παραίτηση. Η σχέση του Έλληνα πολιτικού με την καρέκλα είναι κάτι παραπάνω από ερωτική. Μπορεί να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την καρέκλα της εξουσίας ακόμη και αν αυτό είναι ανήθικο ή παράνομο.

Η κρίση μπορεί να έχει επηρεάσει όλους, σχεδόν, τους Έλληνες, αλλά αφήνει ανεπηρέαστους τους βουλευτές, οι οποίοι διάγουν βίο βασιλικό σε σύγκριση με τον απλό λαό. Από τη στιγμή που εκλεγούν, ένα πράγμα μόνο κυριαρχεί στο μυαλό τους: πώς θα επανεκλεγούν! Σε όλη τη θητεία τους είναι το μόνο με το οποίο ασχολούνται. Δεν τους ενδιαφέρει τόσο αν θα είναι στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, τους ενδιαφέρει μόνο να είναι ξανά στη Βουλή. Το τραγικό είναι ότι δεν κρύβουν αυτή τους την συμπεριφορά και την επιδεικνύουν πηδώντας από κόμμα σε κόμμα, μόνο και μόνο για να αυξήσουν τις πιθανότητες επανεκλογής τους. Φυσικά, που και που εμφανίζεται και κάποιος που απλά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Οι πολιτικοί καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους γεμίζουν με την παρουσία τους κανάλια και ραδιόφωνα, αλλά όχι την Βουλή. Ολοένα και πιο σπάνια καταθέτουν στην παρουσία τους στο Κοινοβούλιο, εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να είναι το περισσότερο μέρος της ημέρας. Αντίθετα εμφανίζονται διαρκώς σε γάμους, βαφτίσια, και σε κάθε είδους εκδηλώσεις.

Αυτό που θέλει σήμερα η χώρα είναι να απαλλαγεί, μέσω των εκλογών, από τους παλιούς πολιτικούς, αλλά και τους νέους της αυτής νοοτροπίας. Τι νόημα έχει να δημιουργούνται νέα κόμματα από παλιούς πολιτικούς, που έχουν κάνει επιστήμη τη συγκεκριμένη πολιτικάντικη συμπεριφορά. Ευτυχώς, υπάρχουν έστω και ελάχιστοι πολιτικοί, που είναι έτοιμοι να πουν αλήθειες και να δουλέψουν προς όφελος, όχι δικό τους, αλλά του λαού. Το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών καλεί τον κόσμο να ανακαλύψει, να στηρίξει και να συστρατευθεί με αυτούς τους πολιτικούς τώρα, σήμερα, γιατί αύριο ίσως είναι αργά. Δεν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να σώσουμε αυτόν τον τόπο. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μέσα στο 2019 και κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα.