Έπιασαν πάτο κόμματα και πολιτικοί

Σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση χυδαιότητας, ψέματος, υποκρισίας, συναλλαγών και κάθε είδους αθλιότητας έχει εισέλθει η πολιτική ζωή της χώρας.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί μια πρωτοφανής εκτροπή που ξεπερνάει ακόμα και τα Ιουλιανά του 1965.

Ο κόσμος αηδιασμένος κοιτάει τα τεκταινόμενα και δεν θέλει να έχει καμία απολύτως σχέση με αυτούς τους ανθρώπους και τα κόμματα.

Από την άλλη επαγγελματίες πολιτικοί, παρατρεχάμενοι, καρανίκες, γλείφτες και σφουγγοκωλάριοι δημιουργούν αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση, καθώς μόνο εκεί μπορούν να επιβιώσουν, να κυριαρχήσουν και να πλουτίσουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί είναι άνθρωποι αμόρφωτοι, χωρίς προσόντα, που ήταν αδύνατον σταδιοδρομήσουν σε οποιαδήποτε δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, λόγω της ανεπάρκειας τους και της έλλειψης στοιχειωδών προσόντων.

Έχουμε φθάσει στο σημείο οι πολιτικοί να μιλούν στη Βουλή, στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και να λένε ψέματα εντελώς ανερυθρίαστα και χωρίς καμία απολύτως αιδώ.

Η παρακμή που παρατηρείται δείχνει ότι η χρεοκοπία της χώρας δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική και ηθική.

Οι πολιτικοί επιδιώκουν να τους σιχαθεί ο κόσμος ώστε να απέχει από τις εκλογές και να τους ψηφίζουν μόνο οι αμόρφωτοι, οι αφελείς, οι φανατισμένοι και οι συμφεροντολόγοι.

Εκεί, βεβαίως, έγκειται και η ευθύνη του εκλογικού σώματος, που πέφτει στην παγίδα και απέχει από την εκλογική διαδικασία με αποτέλεσμα να επικρατούν οι φαύλοι, οι καιροσκόποι και οι γραικύλοι.

Η θεσμική εκτροπή που συντελείται αυτές τις μέρες πρέπει να αφυπνίσει τον ελληνικό λαό και να τον κάνει να αντιδράσει εναντίον όλων των κομμάτων της Βουλής, που συμμετέχουν σε αυτό το κακοπαιγμένο θέατρο.

Θεσμοί όπως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής, όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά παίζουν ουσιαστικό ρόλου σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Η Δικαιοσύνη ελέγχεται από ύποπτα και σκοτεινά κέντρα, με ελάχιστους, πλέον, λειτουργούς της να την υπηρετούν σωστά.

Η αντιπολίτευση, αξιωματική και μη, αντί να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους και να είναι στα κάγκελα, αρκείται σε χλιαρές διαμαρτυρίες που δεν πείθουν ούτε τον πιο φανατικό τους υποστηρικτή.

Αντίθετα κάνουν ολοφάνερο στον καθένα μας ότι συμμετέχουν και αυτοί στο “έγκλημα” και ότι όλοι μαζί, όχι μόνο κοροϊδεύουν τον κόσμο, αλλά τον εκμεταλλεύονται.

Μπορεί να φαίνεται ότι τα κόμματα διαφωνούν, αλλά στην ουσία συμφωνούν και “μαζί τα τρων”, για να παραφράσουμε και τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών Χαράλαμπος Περβανάς δήλωσε σχετικά: “Η πολιτική ηθική έχει πιάσει πάτο. Αρνούμαστε ως Έλληνες αυτόν των βρώμικο πολιτικό κόσμο. Δεν μας αξίζουν οι πολιτικοί που έχουμε. Ως Έλληνες, ως άνθρωποι και ως πολιτισμένοι μπορούμε και πρέπει να αντιδράσουμε. Η ώρα είναι τώρα”.