Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Προκλητική η αφωνία του Υπουργού ΨΗΠΤΕ

«Προκλητική η αφωνία του Υπουργού ΨΗΠΤΕ.

Από τη μια οικονομική ασφυξία στα ΕΛΤΑ και από την άλλη εξοργιστικές σπατάλες προπαγάνδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

 

«Έχετε την εποπτεία των ΕΛΤΑ και πρέπει να σας ενδιαφέρουν τα οικονομικά στοιχεία. Δεν μου δίνετε συγκεκριμένη απάντηση και δεν προσκομίζετε στοιχεία  για κανένα θέμα » ήταν η απάντηση της Βουλευτή Β’ Αθηνών και Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κας Ασημακοπούλου στον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, κ. Παππά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησήςτης σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ.

Στα συγκεκριμέναερωτήματα της κας Ασημακοπούλου, δηλαδήαν τα ΕΛΤΑ έχουν οφειλή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 115 εκατ. ευρώ από δάνειο, αν έχουν οφειλή προς τον ΕΦΚΑ ύψους 20 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές,αν έχουν οφειλή προς άλλους φορείς για λογαριασμό των οποίων εισπράττουν χρήματα ύψους 15 εκατ. ευρώ (όπως η απόδοση σε τραπεζικά ιδρύματα δόσεων δανείων των υπαλλήλων τους που έχουν παρακρατήσει), καθώς και αν το ποσό των 80 εκατ. ευρώ σχετικά με τον τρεχούμενο λογαριασμό GIRO, μέσω του οποίου πληρώνονται συντάξεις  ασφαλιστικών ταμείων αλλά και επιδόματα,είναι διαθέσιμο, ο  Υπουργός αρκέστηκε να καταθέσειαντίγραφο της από 10.12.2018 απάντησης του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ (Α.Π. 1.1.1160), την οποία είχε ήδη καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχουκαι στην οποία δεν δίνονται συγκεκριμένες απαντήσεις.

Κλείνοντας την ομιλία της η κα Ασημακοπούλου είπε:«Δεν βρίσκετε χρήματα για τα ΕΛΤΑ για να τα λειτουργήσετε όπως πρέπει κ. Υπουργέ, φαίνεται όμως ότι θα βρείτε χρήματα για μια ειδική έκδοση για γραμματόσημο για να πανηγυρίσετε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια Συμφωνία με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών- οι οποίοι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό είναι οι «μη σκεπτόμενοι-ηλίθιοι». Επίσης χρήματα έχετε βρει, 500 χιλ. ευρώ για  να τύχει ευρείας δημοσιότητας μέσω του τύπου η Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με απόφαση τουΠροϊσταμένου Διεύθυνση Ενημέρωσης και εντολή του Υφυπουργού ΨΗΠΤΕ.Για αυτά έχετε λεφτά, για τα ΕΛΤΑ δεν έχετε!».