ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Την αποχώρησή του από την δημοτική ομάδα “Θερμαϊκός – Καλύτερη ζωή για όλους”, γνωστοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου, με σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, την οποία και ανέγνωσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του οργάνου.
Στην επιστολή του ο κ. Παράσχου, προσδίδει πολιτικό χαρακτήρα, όπως και ως πολιτικές και όχι προσωπικές, χαρακτηρίζει τις διαφωνίες του με τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Τσαμασλή.
Όπως είπε: “Η απόφασή μου σχετίζεται με την τακτική και τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης, η οποία – κατά την άποψή μου – θα έπρεπε να ήταν διαφορετική απέναντι στα φαινόμενα, αλαζονείας, συγκεντρωτισμού, αυταρέσκειας της δημοτικής αρχής”.
Μάλιστα ο κ. Παράσχου, αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις, δράσεων του δήμου Θερμαϊκού, για τις οποίες, ο ίδιος διαφώνησε και δεν ψήφισε υπέρ, ως έπραξε ο κ. Τσαμασλής και η υπόλοιπη δημοτική του ομάδα.
Μίλησε αρχικώς για τα 3.043.158€ με τα οποία ιδιωτικοποίησε η δημοτική αρχή την καθαριότητα του δήμου Θερμαϊκού, με τα αποτελέσματα “που όλοι βλέπουμε καθημερινά”, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κ. Παράσχου, αναφέρθηκε και στα 3.600.000€ με τα οποία δανειοδοτήθηκε μάλιστα ο δήμος, ώστε να παραχωρήσει υπεροκοστολογημένο το έργο του φωτισμού LED για το δήμο Θερμαϊκού και πάλι, όπως είπε, με τη στήριξη του κυρίου Τσαμασλή.
Μάλιστα ο κ. Παράσχου, αναφερόμενος στις επιλογές του Γιώργου Τσαμασλή, υπογράμμισε ότι αυτές: “Δεν δικαίωσαν ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξη του. Και αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που ο ίδιος διέρρευσε στον Τύπο και τα οποία, τον εμφανίζουν να συγκεντρώνει μόλις το 18% της πρόθεσης ψήφου για τις επικείμενες εκλογές. Αποτέλεσμα κακών επιλογών και λαθεμένης στρατηγικής ίσως. Ο ίδιος, γνωρίζει καλύτερα”.
Μιλώντας, εν γένει για την αντιπολιτευτική τακτική της πρώην παράταξης του, ο κ. Παράσχου, την περιέγραψε ως αναποτελεσματική. “Με εκτόξευση ανούσιων πυροτεχνημάτων, πολλές φορές για θέματα άσχετα με το Δήμο και την καθημερινότητα των πολιτών, χωρίς στοιχεία και κυρίως χωρίς αντιπροτάσεις που θα υποχρέωναν την διοίκηση σε χρηστότερη διαχείριση των κοινών”.
Ο κ. Παράσχου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και το δήμαρχο Γιάνννη Μαυρομάτη, κάνοντας λόγο για εσωστρέφεια και διχόνοια, έλλειψη προτεραιοτήτων και αδυναμία διοικητικού συντονισμού.
Όπως είπε ο ίδιος, “Οι ανάγκες των πολιτών δυστυχώς διολίσθησαν σε δεύτερη προτεραιότητα.”