ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΡΟΛΟΙ

“Δεσμεύομαι δημόσια απέναντι στους συνδημότες μου πως η πλατεία – σύμβολο της Βέροιας, η πλατεία Ωρολογίου, θα αναδειχθεί και πάλι σε φωτεινό σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα της Ημαθίας, θα γίνει και πάλι ελκυστική και ανθρώπινη.

Όλοι γνωρίζουμε τα γεγονότα που οδήγησαν στο να έχουμε σήμερα μια πλατεία αφιλόξενη, μια πλατεία όπου απουσιάζει πλήρως το πράσινο, μια πλατεία που ποτέ μετά τη δήθεν ανάπλαση της δεν αγαπήθηκε από τους πολίτες.

Πρώτη μας ενέργεια θα είναι η δρομολόγηση όλων των νόμιμων διαδικασιών ώστε το ιστορικό ρολόι να πάρει και πάλι τη θέση του, σε συνδυασμό μάλιστα με δρώμενα -στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών-που θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης τουριστών.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας πλατείας, ο σεβασμός στο πράσινο, η φύτευση λουλουδιών και δέντρων, η χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, η πλήρης αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου.

Η αναγέννηση της πλατείας Ωρολογίου συμβολίζει την αναγέννηση μιας ολόκληρης πόλης που γυρνάει σελίδα, μιας πόλης που πλήρωσε ακριβά τη μιζέρια, την εσωστρέφεια, την αυταρχικότητα και την αλαζονεία και διεκδικεί το δικαίωμα της για ένα καλύτερο αύριο”.

Γιάννης  M. Παπαγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας