Κρις Σπύρου και Γιώργος Λαζαρίδης σε κοινό αγώνα κατά της “Συμφωνίας των Πρεσπών”

   

 Ο Ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής, Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρ. Πρόεδρος των Δημοκρατικών στην πολιτεία Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ, Κρις Σπύρου, ενώνουν της δυνάμεις τους κατά της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.

 

Το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Λαζαρίδη επέλεξε ο Κρις Σπύρου ως αφετηρία για την εκστρατεία του στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία, με σκοπό την αποτροπή της επικύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, από τα Ηνωμένα Έθνη.

 

“Μαζί με το φίλο μου Γιώργο Λαζαρίδη και με συμμάχους μας την Ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο, εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε τα Αυτονόητα”, είπε ο Κρις Σπύρου και επισήμανε ότι “δεν υπάρχει “Σλαβομακεδόνας”, ούτε “Σλαβομακεδονία”, και κανένα άλλο είδος Μακεδονία, ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει. Το σύνθετο αυτό όνομα είναι σχήμα οξύμωρο” σημείωσε ο κ. Σπύρου και τόνισε ότι “μια πρόχειρη εξέταση της Αρχαίας ιστορίας θα επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό. Χιλιάδες ιστορικών εγγράφων θα πιστοποιήσουν ότι η Μακεδονία και οι Μακεδόνες, ήταν και είναι μόνο Έλληνες”.

 

“Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών” είπε, στη δική του παρέμβαση, ο Γιώργος Λαζαρίδης.

“Σήμερα, τα Ηνωμένα Έθνη απαρτίζονται από 194 ανεξάρτητα κράτη-μέλη. Κανένα από τα 194 ανεξάρτητα κράτη-μέλη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει την Ελληνική λέξη “Μακεδονία” στην ονομασία του”, επισήμανε ο Έλληνας βουλευτής και εξέφρασε την ανησυχία του ότι “εάν η “Συμφωνία των Πρεσπών” επικυρωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και ονομάσει τη “Δημοκρατία των Σκοπίων” με την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”, η  “Συμφωνία των Πρεσπών” θα δώσει στο ψευδο-σλαβο-μακεδονικό μόρφωμα, κρατική οντότητα με το όνομα “Μακεδονία”, εθνική ύπαρξη και εθνική Μακεδονική ταυτότητα.

Η λεγόμενη “Συμφωνία των Πρεσπών” εάν επικυρωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, θα δημιουργήσει το πρώτο, και το μόνο ανεξάρτητο κράτος στην ανθρωπότητα, αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα “Μακεδονία”.

Αυτό πρέπει με κάθε τρόπο και θυσία να το αποτρέψουμε”, διαμήνυσε ο Γιώργος Λαζαρίδης.