Συνάντηση υπ. δημάρχου Θεσσαλονίκης Χ. Αηδονόπουλου με την διοίκηση του ΒΕΘ

Συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστάσιο Καπνοπώλη και μέλη της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια #πρώτα η πόλη μας» Χάρης Αηδονόπουλος.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του ΒΕΘ επεσήμανε στον κ. Αηδονόπουλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τις δράσεις που υλοποιεί το επιμελητήριο για την στήριξη των επιχειρήσεων -μελών του.

 

«Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας υπό το πρίσμα της πολυετούς εμπειρίας μας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Ορισμένα προβλήματα όπως η πάταξη του παραεμπορίου μπορούν να λυθούν σε συνεργασία με τον δήμο», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

Όσον αφορά στις λαϊκές αγορές ο κ. Αηδονόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει την κυκλική μετακίνησή τους σε διαφορετικές οδούς αλλά και να υπάρξει έλεγχος για τη μη επέκταση σε παρόδους. Επίσης πρότεινε την ύπαρξη θεματικών λαϊκών αγορών ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τους καταστηματάρχες καθώς και την λειτουργία τους σε χώρους και σημεία όπου δεν θα δημιουργούνται προβλήματα κυκλοφορίας.

 

Τέλος, πρόσθεσε ότι σε ορισμένα σημεία θα πρέπει να τοποθετηθούν πασαλάκια ώστε να αποτρέπεται το παράνομο παρκάρισμα αλλά και η ολιγόλεπτη στάθμευση αυτοκινήτων και τόνισε ότι, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να αυξηθεί ο αριθμός των καταστημάτων για τα άτομα με κινητικά και αισθητικά προβλήματα.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συνέργεια #πρώτα η πόλη μας» Ματίλντα Φλωρεντίν και Δημήτρης Ντάνος.