ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ, ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός την έχει υμνήσει τραγουδώντας: «η μάνα εν κρύο νερό και σο ποτήρι και μπαίνει».

Επίσης ο τιτάνας Στέλιος Καζαντζίδης είχε ψάλλει: «Ήσουνα στήριγμα κι η πιο γλυκιά παρέα μου, η πρώτη λέξη μου μάνα κι η τελευταία μου, μάνα μου.»

Ένας άλλος μεγάλος Έλληνας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, συνήθιζε να λέει: «Αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν καμία αξία».

Η γυναίκα είναι το θεϊκό δημιούργημα που έπλασε ο Θεός για να νοηματοδοτεί την ανθρώπινη ύπαρξη και παρουσία, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα και όχι μονάχα μια μέρα, όπως η σημερινή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ δεν αρκεί στην μάνα μου, την αείμνηστη Χρυσούλα, την λατρεμένη σύζυγο μου Τζούλια και τις δύο καταπληκτικές κόρες μου την Αλεξάνδρα και τη Χρύσα – Καρολίνα για όσα μου έχουν προσφέρει στην ζωή μου. Χρόνια πολλά στις συνεργάτιδες μου, σε όλες τις γυναίκες της δημοτικής παράταξης μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Κυρίες που κάνουν την ζωή μας σημαντική και όμορφη. Αξίζουν τον καθημερινό σεβασμό και την αιώνια ευγνωμοσύνη μας.