Οι τραπεζίτες καταστρέφουν τις τράπεζες και όχι οι δανειολήπτες

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις του προέδρου της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και τις ευθύνες που έχει για την κακή λειτουργία της κεντρικής τράπεζας.

Είναι η πρώτη φορά που ένας κορυφαίος τραπεζίτης βγάζει στη φόρα τα άπλυτα ενός άλλου κορυφαίου τραπεζίτη. Όλο αυτό δείχνει το χαμηλό επίπεδο των τραπεζιτών που υποτίθεται ότι αποτελούν την αφρόκρεμα της οικονομικής ζωής της χώρας. Τη στιγμή που καμία τράπεζα στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο, στη χρηματοδότηση δηλαδή της οικονομίας, ο κόσμος βλέπει να αποκαλύπτεται ότι ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με τον Ρουμελιώτη, επιχειρεί να συγκαλύψει το πόρισμα Καλογρίτσα, που αποκαλύπτει το θαλασσοδάνειο των 119 εκατομμυρίων.

Το να σφάζονται σαν τα κοκόρια οι δύο κορυφαίοι τραπεζίτες, εκτός του γελοίου του πράγματος δείχνει και κάποια άλλα σημαντικά πράγματα. Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν έναν άνθρωπο σαν τον Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη, τη στιγμή που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης, ούτε των άλλων τραπεζιτών. Πως, λοιπόν, μπορεί να τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός τον συγκεκριμένο άνθρωπο όταν ακούγονται τόσα πολλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταγγελίες Ρουμελιώτη για Στουρνάρα δεν περιορίζονται στην υπόθεση Καλογρίτσα αλλά αφορούν ακόμη και … “ροζ” ξενοδοχεία!! Από τα βέλη του κ. Ρουμελιώτη δεν ξεφεύγει ούτε ο Θεόδωρος Πανταλάκης, ένας ακόμη κορυφαίος τραπεζίτης.

Η κατάσταση με τις τράπεζες και με το πως βλάπτουν σοβαρά την οικονομία του κράτους έχει φτάσει στο απροχώρητο και τώρα που αποκαλύπτεται σιγά σιγά και το πως δρουν και ενεργούν οι κορυφαίοι τραπεζίτες, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι οι τράπεζες ενδιαφέρονται μόνο για το πως θα γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια τους και δεν δίνουν δεκάρα για την παργαματική οικονομία και τους πολίτες. Μαζί με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα Πολιτικά Κόμματα έχουν δημιουργήσει ένα τρίγωνο διαπλοκής που καρπώνεται την συντριπτική πλειοψηφία του πλούτου στη χώρα μας. Αυτήν την κατάσταση καλείται να αλλάξει ο ελληνικός λαός στις επικείμενες εκλογές και θα πρέπει , επιτέλους να επιλέξει με σοφία και σύνεση και όχι με επιπολαιότητα.