Ν. Μιχαλολιάκος: Μιναρές και στην Ακρόπολι;

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και την υποψηφιότητα με την υποτίθεται “γαλάζια” παράταξη του καθηγητού στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Παύλου Ελευθεριάδη, ο οποίος επίσης ανήκε στο “Ποτάμι”! Ο Ελευθεριάδης το 2008 σε άρθρο του με τίτλο “Εθνικισμός και εθνικό συμφέρον” έγραφε: “Το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότεροι σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών. Ας πιστεύει ο καθένας μας ό,τι θέλει. Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;”. Αυτός είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., της οποίας στελέχη και κομματάρχες παριστάνουν τους … “Μακεδονομάχους”!

 

Το Φετχιγιέ τζαμί, ο Ερντογάν και ο Τσίπρας

 

Ο Εθνικός κατήφορος, όμως, δεν έχει τέλος. Στην πρόσφατη επίσκεψη του Τσίπρα στον Ερντογάν και σε ό,τι συζητήθηκαν μεταξύ τους αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος. Σας παραθέτω το σχετικό:

 

Να επαναλειτουργήσει το Φετχιγιέ τζαμί, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ο Ερντογάν. Όπως αποκάλυψε διαμήνυσε πως πρέπει να κατασκευαστεί και μιναρές στο τζαμί. «Στον κύριο Τσίπρα δήλωσα, ζητάτε από εμάς τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ας ανοίξουμε του είπα το τζαμί Φετχιγιέ στην Αθήνα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε προεκλογική ομιλία του στην Ανδριανούπολη. «Ρώτησα, γιατί δεν έχει μιναρέ το τζαμί που θα ανοίξετε; Μου είπε πως αντιδρά η αντιπολίτευση και εγώ του απάντησα πώς η εκκλησιά έχει καμπαναριό έτσι και το τζαμί πρέπει να έχει μιναρέ».

 

Ο Ερντογάν δεν είπε λέξη για το τι του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας…. Όμως το θέμα του “Φετχιγιέ Τζαμί” δεν είναι νέο και διά του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε ένα δημοσίευμα πριν από εννέα σχεδόν χρόνια: “Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010: «ΑΝΤΙΔΩΡΟ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; Τα αρχαία φεύγουν, το Φετιχιέ Τζαμί έρχεται, Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ, Άρον… τα τσουκαλάκια σου και περιπάτει. Η εντολή που πήραν οι αρχαιολόγοι της Ακρόπολης ήταν σαφής: Έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αδειάσουν το Φετιχιέ Τζαμί από τις αποθηκευμένες αρχαιότητες και να το παραδώσουν ελεύθερο… Είναι σαφές ότι το υπουργείο επιθυμεί να εντάξει το έργο αυτό εντός της προσεχούς διετίας στα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ. Ισως να είναι και το «αντίδωρο» του Γιώργου Παπανδρέου στον Ταγίπ Ερντογάν…”. Γνήσια συνέχεια, λοιπόν, του Τζωρτζ Παπανδρέου το “Νέο ΠΑΣΟΚ” του Αλέξη Τσίπρα.

 

Η νέα τουρκοκρατία είναι εδώ!

 

Αυτή η εθνικά απαράδεκτη πολιτική της ντροπής, των συνεχών υποχωρήσεων απέναντι στην Τουρκία δεν είναι σημερινή. Θυμίζουμε ότι επί των ημερών της ΝΔ λίγα χρόνια μετά την μεταπολίτευση απαγορεύθηκε η προβολή της “1922” του αειμνήστου Νικολάου Κούνδουρου για να μη προκληθεί… δυσαρέσκεια στην Τουρκία! Συνέχεια, λοιπόν, του “παλαιού” είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εάν έκανε και κάνει πολιτική καριέρα εξορκίζοντας το παλαιό.

 

Όσο για την απαίτηση του Ερντογάν για την λειτουργία του Φετιχιέ τζαμί μέσα στην καρδιά της Αθήνας και υπό την σκιά κυριολεκτικά της Ακροπόλεως δείχνει το θράσος των νεοοθωμανών, θράσος που ξεπερνά κάθε όριο με την επιθυμία τους να κατασκευαστεί και… μιναρές!

 

Θυμίζουμε για την ιστορία ότι το τζαμί αυτό έγινε επάνω σε Ελληνική Εκκλησία, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Παναγία μας, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τους ραγιάδες που εξουσιάζουν την Πατρίδα των Ελλήνων! Δεν έχει επίσης καμία σημασία γι’ αυτούς ότι το τζαμί αυτό ήταν αφιερωμένο στον Μωάμεθ τον Β’ τον κατακτητή αυτόν που άλωσε την Κωνσταντινούπολη το 1453 και την Αθήνα στα 1458!

 

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι ένα χαρακτικό της Ακροπόλεως από έναν Ευρωπαίο περιηγητή στην διάρκεια της τουρκοκρατίας. Τότε που οι Τούρκοι είχαν κάνει τον Παρθενώνα τζαμί και είχαν μάλιστα είχαν κατασκευάσει και μιναρέ επάνω σε αυτόν! Εκεί επιστρέφουμε; Μήπως είχε δίκιο ο Εθνικός Ποιητής Κωστής Παλαμάς όταν έγραφε τον παρακάτω στίχο:

 

Οι βωμοί συντριμμένοι, και σβησμένα
τα πολυκάντηλα όλα της λατρείας.
Ούτ’ η Αθηνά, πολεμική παρθένα,
και μήτε η ευλογία της Παναγιάς.
Σ’ αρχαία και νέα, παλάτια και ρημάδια
τ’ άδειο παντού· το κρύο της αθεΐας.
Τ’ άτι σου ακόμα μας πατά, Μπραΐμη!”

 

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή