Παναγιώτης Αφαλής:Υπόθεση και των αθλητικών συλλόγων ο 4ος Λαϊκός Δρόμος

♦ Συστράτευση σωματείων, προπονητών και αθλητών με το δήμο Νεάπολης-Συκεών για την επιτυχία της μεγάλης διοργάνωσης ♦ Σίμος Δανιηλίδης: Ο πρώτος δήμος σε αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλούμενους

 

 

 

 

Η πλήρη στήριξη του μεγάλου θεσμού μαζικού αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπως είναι ο Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής», από το σύνολο των αθλητικών συλλόγων και των αθλητών, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των δυο πλευρών, ενόψει της διοργάνωσης του 4ου κατά σειρά Λαϊκού Δρόμου.

Στο προσκλητήριο που απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης, υπήρξε δυναμική ανταπόκριση εκπροσώπων συλλόγων, προπονητών και αθλητών, γεγονός που ενισχύει τη βεβαιότητα για μαζική όχι μόνο συμμετοχή στις δυο διαδρομές, αλλά κυρίως στην υποστήριξη της διοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, η αθλητική οικογένεια, η οποία στηρίζεται από τον δήμο για την ανάπτυξη του αθλητισμού, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη μεγάλη γιορτή, που σηματοδοτεί την πρόκληση σε όλες τις ηλικίες για άθληση.

«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ο πλέον αθλητικός δήμος της Βόρειας Ελλάδας. Στηριζόμενοι σχεδόν πάντα στη δική μας τεχνογνωσία και εμπειρία και με συνεχείς αγώνες για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο για τη δημιουργία ενός δήμου του αθλητισμού. Δίκαια πιστεύουμε ότι ο δήμος μας είναι η πιο σπορ περιοχή και ο πρωταγωνιστής στους αγωνιστικούς χώρους, ενισχύοντας με κάθε τρόπο όχι μόνο τον σχολικό και σωματειακό αθλητισμό αλλά και τον μαζικό δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις ηλικίες των συμπολιτών μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Υποστηρίζουμε με θέρμη τον πρωταθλητισμό και τις επιτυχίες των δικών μας παιδιών, αλλά δίνουμε και περαιτέρω ώθηση στο μαζικό αθλητισμό, με την πίστη ότι μια σύγχρονη πόλη οφείλει να παρέχει στους πολίτες δυνατότητες και ευκαιρίες αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους και προαγωγής της υγείας τους», τόνισε μεταξύ άλλων κάνοντας και μια εκτενή αναφορά στις πλούσιες αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις,

Από την πλευρά, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης ανέφερε ότι έχουν δημοπρατηθεί τα έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και εντός των προσεχών ημερών αναλαμβάνουν εργασία διάφορες εργολαβίες, που θα αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές. Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί στην προετοιμασία του 4ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής», εξαίροντας τον αγώνα και τις προσπάθειες των εργαζόμενων αλλά και κυρίως των εθελοντών, τους οποίους «οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε».

 

Η διοργάνωση

Ο φετινός, 4ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» διοργανώνεται την Κυριακή 7 Απριλίου και περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές).

Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988.

Η συμμετοχή στον 4ο Λαϊκό Δρόμο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» είναι δωρεάν με τις αιτήσεις συμμετοχής να υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019.

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.00 το πρωί θα έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός του θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις  2,5 ώρες.

Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου – Κασταμονής- Μητροπόλεως – Γληνού – Οδ. Ελύτη – Μ. Τριανταφυλλίδη – Ελ. Βενιζέλου – Ανδ. Παπανδρέου – Κύπρου – Ρ. Φερραίου – Επταπυργίου – Οδ. Φωκά – Ζαχ. Γουναρίδη – Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Ο δρόμος των 1.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί θα έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ και αυτός ο τερματισμός θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα.

Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου.

Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή – Ελ. Βενιζέλου – Δημ. Ανδρέου- Ρ. Φεραίου – Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

 

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιηθούν έως την Παρασκευή 22 Απριλίου 2019, με τους εξής τρόπους:

α) με online εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση 2018laikosdromos@gmail.com

β) αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

  • Γραφείο Αθλητισμού: Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη

Τηλ.: 2313.329560 και 2310.628475 (9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.)

  • Γραφείο Αθλητισμού: Πεύκα, Ειρήνης 19

Τηλ.: 2313.502221 (9.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.)

  • Γυμναστήριο Ρ. Φεραίου, Νεάπολη, Ρ. Φεραίου 87

Τηλ.: 2310.622131 (9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.)

  • Γυμναστήριο Δημοτικού Θεάτρου, Συκιές, Καρόλου Κουν 13

Τηλ.: 2310.631305 (9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.)

  • Γυμναστήριο Ανεμώνη, Αγ.Παύλος, Λεωφ. Όχι 17-19

Τηλ.: 2310.206390 (5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.)

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους δρομείς είναι η υπογεγραμμένη αίτηση η οποία εμπεριέχει και υπεύθυνη δήλωση. Για τους ανήλικους δρομείς την αίτηση υποβάλλει ο γονέας ή κηδεμόνας.