Βαρουφάκης: «Δεν υπάρχει κόστος Βαρουφάκη Υπάρχει κόστος Ρένγκλινγκ , κόστος Τροϊκας Εγώ δεν σας χρέωσα ούτε ένα ευρώ»

 

Ο πρώην υπουργός οικονομικών και γραμματέας του ΜεΡΑ 25 επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να παρουσιάσει τις θέσεις του κινήματός του ενόψει ευρωεκλογών.

Η Βεργίνα Τηλεόραση και ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιασκουλίδης, ζήτησαν από τον κ Βαρουφάκη να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και  σχολίασε πως το κόστος της περιόδου Βαρουφάκη εκτιμάται στα 100 δις ευρώ  :

«Ως δημοκράτης, θεωρώ ότι ο καθένας, ιδίως ο κ Ρέγκλινγκ, έχουν το δικαίωμα να αυτοεξευτιλίζονται λέγοντας ανοησίες. Δεν θα του στερήσω εγώ το δικαίωμα. Τα νούμερα είναι εδώ. Να τα κοιτάξουμε. Ποιο ήταν το ελληνικό χρέος όταν ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών ; Ήταν 320%. Ποιο είναι το ελληνικό χρέος σήμερα; Όταν παρέδωσα εγώ ήταν 310 . Πάλι είναι 320. Ποιο ήταν το ΑΕΠ –να σας θυμίσω- από το 2008 που ήταν γυρω στα 250 δις , κατέρρευσε μια μέρα πριν πάω εγώ στο Υπουργείο στα 175. Σήμερα που είναι; Κάπου στα 178-180. Τα ταμειακά του Κράτους όταν ανέλαβα ήταν χειρότερα από αυτά που παρέδωσα.Άρα δεν υπάρχει κόστος Βαρουφάκη, υπάρχει κόστος Ρέγκλινγκ , κόστος δεύτερου Μνημονίου, τρίτου Μνημονίου…Ήμουν ο μόνος Υπουργός Οικονομικών που δεν προσέθεσα σε σας ούτε ένας ευρώ χρέους, ούτε ένα ευρώ νέων φόρων, ούτε σας ,  ούτε σας πήρα ένα ευρώ από τις συντάξεις, και τους μισθούς σας…Καμμιά καλή πράξη  δεν μένει ατιμώρητη σ αυτή την Ευρώπη της ολιγαρχίας»