Προστατεύουν το διεφθαρμένο τραπεζικό σύστημα εις βάρος των φορολογουμένων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα άπλυτα των τραπεζών συνεχίζουν να βγαίνουν στη φόρα με τον κόσμο να παρακολουθεί αποσβολωμένος και να αναρωτιέται να τελικά άξιζαν οι θυσίες του προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να μην κλείσουν. Οι πολίτες θυσίασαν το προσωπικό τους εισόδημα για να παραμείνουν ανοιχτές οι τράπεζες, οι οποίες πήραν τα δισεκατομμύρια και παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίνονται στο θεσμικό τους ρόλο της χρηματοδότησης της αγοράς.

Οι τράπεζες δεν είναι απρόσωποι οργανισμοί, κάποιοι κινούν τα νήματα και διοικούν τα τραπεζικά ιδρύματα. Όταν αποκαλύφθηκε ποιοι διοικούν τις τράπεζες και φέρουν τον τίτλο του μεγαλοτραπεζίτη, ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για άτομα ιδιαίτερα φιλόδοξα που πασχίζουν για την ατομική τους ανάδειξη και όχι για την προάσπιση του συμφέροντος του ελληνικού λαού. Η συνεχιζόμενη κόντρα των μεγαλοτραπεζιτών Παναγιώτη Ρουμελιώτη, Σπύρου Παντελιά και Γιάννη Στουρνάρα αποκαλύπτουν την δυσωδία που επικρατεί στον τραπεζικό τομέα. Από τη μια η χρηματοδότηση Καλογρίτσα δείχνει ότι οι τράπεζες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά ούτε καν τα συμφέροντα των… τραπεζών! Εξυπηρετούν συμφέροντα πολιτικών, ημετέρων και ενδεχομένων τραπεζιτών!

Από την πλευρά της η Τράπεζα της Ελλάδος αποδείχθηκε ότι έχει αποτύχει πλήρως στον εποπτικό ρόλο που υποτίθεται ότι ασκεί προκειμένου να λειτουργούν σωστά οι τράπεζες, χωρίς να ζημιώνουν τον ελληνικό λαό. Είναι κωμικό να αποκαλύπτεται ότι μόνο ένας άνθρωπος γνώριζε αγγλικά στην Τράπεζα Αττικής, τη στιγμή που όλα τα golden boys εισέπρατταν υψηλούς μισθούς χωρίς να έχουν ούτε καν τα τυπικά προσόντα… Τα άπλυτα των τραπεζιτών άρχιζαν να βγαίνουν στη φόρα όταν ο Ρουμελιώτης είχε ζητήσει από τον επιθεωρητή της Attica bank να συντάξει πόρισμα για το πώς χορηγήθηκαν τα δάνεια στον επιχειρηματία Καλογρίτσα.