Η ελληνική ΟΕΤ διπλασίασε το δυναμικό της μέσα στην κρίση

Η Organic Electronic Technologies είναι η μοναδική εταιρεία οργανικών ηλεκτρονικών στη ΝΑ Ευρώπη, που συμμετέχει σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου στο Μόναχο «LOPEC 2019»

Στην  LOPEC, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018, πήραν μέρος 270 εκθέτες και 3500 επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. Η Έκθεση αφορά τους τομείς των Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, Ενέργειας, Internet of Things, Sensors και Wearable Technologies και η ΟΕΤ θα παρουσιάσει μερικά από τα καινοτόμα προϊόντα της , αποδεικνύοντας πως επάξια κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στον τομέα αυτό.

Καινοτομία μέσα στην κρίση

Πρωτότυπες εφαρμογές όπως η τοποθέτηση οργανικών ηλεκτρονικών στην οροφή ενός αυτοκινήτου σε συνεργασία με την ιταλική FIAT για την τροφοδοσία ενός συστήματος κλιματισμού, η εγκατάσταση οργανικών φωτοβολταϊκών σε θερμοκήπια μεσογειακού τύπου, οι εύκαμπτες επιφάνειες για την παραγωγή φωτός στον τομέα της συσκευασίας , καθώς και εκτυπωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα όπως NFCs και αισθητήρες φωτός και θερμότητας, είναι μερικά από τα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας OET (Organic Electronics Technologies) που παρουσιάζονται στη διεθνή έκθεση IDTechEx-Connexting Emerging Technologies with Global brands , στην Santa Clara της Καλιφόρνια.

Η εταιρεία ΟΕΤ που δημιουργήθηκε το 2012 σε περίοδο κρίσης στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων νανοτεχνολογίας. Σήμερα θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της ανάπτυξης των Εύκαμπτων Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών σε διεργασίες Roll to Roll . Βασικά της προϊόντα είναι τα εκτυπωμένα οργανικά φωτοβολταϊκά , τα OLED’s και οι εκτυπωμένοι αισθητήρες .

Μπορεί στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα να υπέφερε από την αιμορραγία επιστημονικού δυναμικού, η εταιρεία ΟΕΤ όμως  διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό της και αναμένεται να απασχολήσει και άλλους νέους επιστήμονες.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει καινοτόμες  εφαρμογές όπως καλύμματα θερμοκηπίων με ενσωματωμένα οργανικά φωτοβολταϊκά, οργανικά κυκλώματα που φορτίζουν συσκευές και ενσωματώνονται σε τσάντες, ή ρούχα, έγχρωμα οργανικά φωτοβολταϊκά για εσωτερική και εξωτερική επικάλυψη, και πρωτοποριακές συσκευές φορτιστών ενέργειας που ενσωματώνονται σε ξαπλώστρες, ψυγεία παγωτού κ.ά (φωτογραφίες)