ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Βρισκόμαστε εδώ στην Καλαμαριά, στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, ακριβώς για να εκφράσουμε την πλήρη υποστήριξή μας, τη συμπαράστασή μας, σ’ αυτόν τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι εδώ στο Κέντρο και η πρόεδρος η κ. Μιαούλη προσωπικά, σε όλη αυτήν την προσπάθεια, γιατί ακριβώς είναι καθήκον της κοινωνίας, θεωρούμε ότι είναι καθήκον των πολιτικών κομμάτων και υποχρέωσή τους να αναδείξουν αυτά τα προβλήματα.

Απαιτείται γενναία χρηματοδότηση, απαιτείται αυτές οι δομές να τις αναλάβει το κράτος, έτσι ώστε να χρηματοδοτούνται, να υπάρχουν νοσηλευτές, να υπάρχουν ειδικότητες, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα βοηθούν τα παιδιά με νοητική υστέρηση ή με οποιαδήποτε άλλα προβλήματα. Είναι καθήκον της κοινωνίας να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας, τα παιδιά μας, να αντιπαλέψει ρατσιστικά φαινόμενα και βεβαίως να στηρίξει όλες τις δομές και τις αναγκαίες υποδομές που χρειάζονται, έτσι ώστε αυτοί και οι οικογένειές τους να ζουν ανθρώπινα, σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον.

Δεν είναι ατομική, οικογενειακή υποχρέωση να στηριχθούν αυτά τα παιδιά, πρέπει να είναι στήριξη του κράτους. Κι εδώ πρέπει να συμβάλλουν και οι μαζικοί φορείς του κινήματος και οι δήμοι και οι περιφέρειες και οι κυβερνήσεις. Και απ’ αυτή τη σκοπιά υποσχεθήκαμε εδώ στους ανθρώπους, που μας ενημέρωσαν αναλυτικά για τη λειτουργία του Κέντρου, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της να διεκδικήσει, να πιέσει, ώστε να επιλύονται συνεχώς ζητήματα και μέσα στη βουλή και έξω απ’ αυτή, αν χρειαστεί, με αγώνες στο δρόμο.”