ΛΕΣΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η   21 Μαρτίου ως  Παγκόσμια ημέρα  κατά του ρατσισμού, είναι μια ευκαιρία για κάθε κοινωνική –επαγγελματική ομάδα να διατρανώσει όπως μπορεί την απέχθεια της σε ένα από τα χειρότερα φαινόμενα του συγχρόνου κόσμου. Να βρεθεί απέναντι  σε όλες τις μορφές που μπορεί να πάρει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, είτε των φυλετικών διακρίσεών είτε της ξενοφοβίας είτε αυτό της μισαλλοδοξίας.

Είναι ανάγκη να έχουμε  σταθερά στο νου μας, ότι η διαφορετικότητα μας ενώνει δεν μας χωρίζει, ότι η ανωτερότητα δεν βρίσκεται σε καμία φυλή ή εθνικότητα και ότι η ισότητα είναι αναπόσπαστο στοιχείο μιας ζωής με αξιοπρέπεια που έχει   δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις .Δεν πρέπει να ξεχνούμε  ποτέ ότι  ο ρατσισμός είναι ο φιλοσοφικός εγκέφαλος του φασισμού.

Για αυτούς  λοιπόν τους λόγους αλλά  και για άλλους, που το παρόν δελτίο τύπου δεν χωράει για να αναφέρουμε , η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 16:00 να οργανώσει συμβολικό αγώνα με την ομάδα της ΑΡΣΙΣ (ομάδα προσφύγων και ευάλωτων ομάδων) στο  Δημοτικό γήπεδο  Αγίου Παύλου (πλαστικό). Πιστεύουμε θα διεξαχθεί ένας πολύ ενδιαφέρον αγώνας που θα  νικήσει για άλλη μια φορά η έννοια μιας ζωής με αξιοπρέπεια.

.