Νίκος Ταχιάος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο «στοίχημα» του διχασμού της βάσης της Ν.Δ.

«Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η ιστορία της εγκυκλίου της γραμματείας της Ν.Δ., δείχνει ότι η προεκλογική μάχη στην Θεσσαλονίκη γίνεται θέμα προβοκάτσιας και παραπολιτικής. Είναι σαφές ότι έχω την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Αφήνω λοιπόν, αυτό το παιχνίδι της σπέκουλας και της προβοκάτσιας στους ανθυποψηφίους που λίγο καιρό πριν παρακαλούσαν για το χρίσμα. Εγώ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω στα παιχνίδια μικροπολιτικής στα οποία επιδίδονται» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Focus fm, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την εγκύκλιο του γραμματέα της Ν.Δ. και αναφέρονταν στον τρόπο στήριξης των υποψηφίων ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Νωρίτερα ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα από την ίδια ραδιοφωνική συχνότητα, ξεκαθάρισε πως η οδηγία δεν αφορά τους κεντρικούς δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά όπου η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει «ονοματεπώνυμο» και έστειλε μήνυμα σε όσους επιχειρούν να «μεταφράσουν την εγκύκλιο όπως τους εξυπηρετεί» λέγοντας πως «Η νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρός της και όλα τα στελέχη υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης και το γεγονός αυτό δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία» ενώ ταυτόχρονα θύμισε πως η στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου, έγινε με ονομαστική αναφορά και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη τόσο στο συνέδριο της Ν.Δ., όσο και στη συγκέντρωση των στελεχών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Ταχιάος από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που «ερμήνευσαν» την οδηγία ως «άρση» της στήριξης της Ν.Δ. προς το πρόσωπό του, και υποστήριξε ότι «εκπορεύτηκαν» από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και των «ακολούθων» του. Όταν ρωτήθηκε για το ποιους εννοεί, είπε με νόημα ότι κάποια στιγμή δεν θα αφήσει τα λόγια του «ορφανά». Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» τόνισε πως «Δεν πρόκειται να δείξω την παραμικρή ανοχή όχι μόνο απέναντι στη διχαστική λογική ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους συνεργούς του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αφορά μερίδα του τύπου είτε αφορά ανθρώπους που είχαν αναφορές στην Ν.Δ και σήμερα παριστάνουν τους ανεξάρτητους» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «to the point» για λογαριασμό του Makthes.gr, σύμφωνα με την οποία ο κ. Ταχιάος προηγείται με σχεδόν διπλάσια διαφορά από την δεύτερη κα Νοταπούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να πάει ψηλά την κα Νοτοπούλου και αντί να αποδειχθεί την ήττα του, προσπαθεί να ποδοσφαιροποιήσει την αναμέτρηση, ποντάροντας στο “στοίχημα” του διχασμού της βάσης της Ν.Δ.“.