Διάκριση φοιτητριών/φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ στο καινοτόμο πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κοινωνικών αποκλεισμών «InvisibleCities»

Το Εργαστήριο Διεθνούς και Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ συμμετέχει στο καινοτόμο πρόγραμμα «Invisible Cities» (Αόρατες πόλεις), στόχος του οποίου είναι να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει φοιτήτριες/φοιτητές Δημοσιογραφίας σε θέματα που αφορούν την κοινωνική περιθωριοποίηση, ώστε να αναδείξουν τις θετικές πλευρές υποβαθμισμένων περιοχών, μειονοτήτων κ.ά, συμβάλλοντας στην καταπολέμησή της.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, επίσης, τα Τμήματα Δημοσιογραφίας των Πανεπιστημίων ArtesisPlantijnHogeschoolAntwerpen(Βέλγιο),Babes-BolyaiUniversity (Ρουμανία), ChristelijkeHogeschoolEde (Ολλανδία) και The GeorgianInstitute of PublicAffairs (Γεωργία).

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ομάδα φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, συμμετείχε στη «Διεθνή Εβδομάδα» (InternationalWeek) του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε 25-29 Μαρτίου 2019, στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο, όπου είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με ομάδες από άλλα Πανεπιστήμια και να αναπτύξει από κοινού έντυπο και οπτικοακουστικό δημοσιογραφικό υλικό, ενώ παρουσίασε τρία βίντεο με θέμα την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό στιγματισμό.

Συγκεκριμένα, το πρώτο βίντεο αφορά τη θέση της γυναίκας στη συνοικία του Δενδροποτάμου, το δεύτερο παρουσιάζει τη δημιουργία του κοινωνικού σχολείου από την αραβική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ το τρίτο επικεντρώνεται στην περιθωριοποίηση. Για τα δύο πρώτα έλαβε επαίνους, ενώ διακρίθηκε και για τη συνολική της παρουσία.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι φοιτήτριες/φοιτητές: Στέλλα Βενέρη, Βασίλης Δημόκας, Σπυριδούλα Μάρκου, Ευτέρπη Μουζακίτηκαι Γεώργιος Σκλαβουνάκης.

Τον συντονισμό και την επίβλεψη του προγράμματος είχαν ο Επίκουρος ΚαθηγητήςΝίκος Παναγιώτου και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και απόφοιτη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Έλσα Ποιμενίδου.Στη διοργάνωση συνέβαλε σημαντικά η απόφοιτη ΜΠΣ του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Κρυσταλλένια Αμπρέου.