Ν. Ταχιάος: Μια διοίκηση που δεν είναι συμπαγής δεν μπορεί να λειτουργήσει


«Είμαι αποφασισμένος να μειώσω το κόστος και το μέγεθος του δήμου», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη, 94.5».

Αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας ξεκαθάρισε ότι «πρέπει ο δήμος να μικρύνει και κομμάτια της καθαριότητας να περάσουν σε ιδιώτες. Δεν είμαι υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης αλλά δεν είμαι και της άποψης ότι όταν συνταξιοδοτείται κάποιος να προσλαμβάνουμε άλλον έναν στη θέση του και άλλον έναν μετά. Δεν μπορεί η καθαριότητα να εξαρτάται από το ποιοι και πόσοι παίρνουν τις υπερωρίες».
Τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό δημοτικό συμβούλιο από μια συμπαγής ομάδαΠρέπει ο δήμαρχος που θα εκλεγεί να έχει πλειοψηφία. Να μην πάει η ψήφος σε ανθρώπους οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι είτε να υπηρετήσουν κάποιες φιλοδοξίες τους, είτε απλώς να εξυπηρετήσουν κάποιους μηχανισμούς μέσα στο δήμο ή κάποια συμφέροντα έξω από το δήμο».

Αναφερόμενος στο θέμα των 192 συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα επεσήμανε ότι «είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για άκρως πελατειακές καταστάσεις που υπερβαίνουν κάθε όριο. Αυτό που πρέπει να έχουμε ως δίδαγμα από την τελευταία περίοδο του Μπουτάρη είναι ότι μια διοίκηση που δεν είναι συμπαγής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο καθένας νομίζει ότι έχει ένα μαγαζάκι».

Συγκεκριμένα για τους 192 συμβασιούχους της καθαριότητας είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η έφεση και θύμισε ότι υπάρχουν 300 συμβασιούχοι που έχασαν τελικά το δικαίωμα να μονιμοποιηθούν εφόσον τα ένδικα μέσα συνεχίστηκαν. Και αναρωτήθηκε γιατί η τύχη των 192 εργαζομένων δεν θα πρέπει να κριθεί από ανώτερο δικαστήριο. «Πρέπει να συνεχιστούν τα ένδικα μέσα για να μην υποθέτει κανείς ότι υπάρχει μια παράγκα μέσα στο δήμο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στις επικείμενες προσλήψεις 535 ανθρώπων στον τομέα της καθαριότητας, ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα των προσλήψεων στην καθαριότητα δεν θα κλείσει σε αυτό το νούμερο και ενδεχομένως να χρειαστούν πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι. «Μιλάμε για την απόλυτη ομολογία αποτυχίας του δημόσιου χαρακτήρα της διοίκησης καθαριότητας. Για αυτό πρέπει να περάσει σε νέα μοντέλα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι αν και έχουν εγκατασταθεί συστήματα τηλεματικής μέσα στα οχήματα του δήμου, δεν χρησιμοποιούνται.

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε παράλληλα ότι ο τομέας στον οποίο είναι απαραίτητο να γίνουν προσλήψεις είναι η Δημοτική Αστυνομία.