Επίσκεψη του Υποψήφιου περιφερειάρχη Φίλιππου Γκανούλη στο Κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών (Σχολή Τυφλών)

Επίσκεψη του Υποψήφιου περιφερειάρχη Φίλιππου Γκανούλη 
στο Κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών
(Σχολή Τυφλών)


Επίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο της αυτοδιοικητικής περιφερειακής παράταξης «Οικολογία- Πράσινη Λύση » αποτελούμενο από τον επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο Περιφερειάρχη Φίλιππο Γκανούλη και τους Υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους Ελισάβετ Αβραμίδου και Κώστα Καραγιώργη. Εκ μέρους του φορέα συμμετείχε στην συνάντηση η Αν. Διευθύντρια Κατερίνα Αθανασιάδου και το μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ Φώτης Μπίμπασης.

Συζητήθηκαν ζητήματα του φορέα όπως η συνεχής εκπαίδευση των ατόμων με προβλήματα όρασης αλλά και η άμεση ανάγκη ανακαίνισης και επισκευής των κτιριακών υποδομών του διατηρητέου κτιρίου της σχολής τυφλών. Οι τελευταίες σημαντικές παρεμβάσεις στο κτίριο διενεργήθηκαν το 1997 ενώ σήμερα εμφανίζει αυξημένη επικινδυνότητα τόσο για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα του φορέα όσο για τους εργαζόμενους σε αυτό.

Ο Υποψήφιος περιφερειάρχης με την «Οικολογία – Πράσινη Λύση» Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Η διοίκηση της περιφέρειας φαίνεται να αδιαφορεί επιδεικτικά και διαχρονικά σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των απολύτως απαραίτητων εργασιών συντήρησης του κτιρίου της σχολής τυφλών. Θα πρέπει άμεσα η επόμενη διοίκηση να χρηματοδοτήσει με πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠΚεντρικής Μακεδονίας τις εργασίες αυτές ώστε να σταματήσει να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των εργαζομένων και των συμμετεχόντων στα προγράμματα του φορέα. Το αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο του ΚΕΑΤ θα πρέπει να στηριχθεί επιτέλους έμπρακτα από την Περιφέρεια».