Γιώργος Πάτης- Φουντάς: Άνδρες και γυναίκες μαζί στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων

Γιώργος Πάτης- Φουντάς: Άνδρες και γυναίκες μαζί στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων 

Στο πλευρό των γυναικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα όπως και οι άνδρες τάχθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιώργος Πάτης- Φουντάς. Σε συνέντευξη του, στην Βεργίνα TV και στην εκπομπή της Χριστίνας Τσόρμπα, ο επιχειρηματίας και πρώην μέλος της ολυμπιακής ομάδας αντιπτέρισης απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις για θέματα που απασχολούν τους πολίτες ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ωραίο φύλο.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά και στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, ο Γιώργος Πάτης- Φουντάς τόνισε ότι: « Το κυνήγι της… γυναικείας ψήφου, όπως έχει αναφερθεί, δεν είναι μια γυναικεία υπόθεση. Είναι μια υπόθεση που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους. Δεν είμαστε σε δύο χωριστά στρατόπεδα και εμείς οι άνδρες πρέπει να σταθούμε δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στην καθημερινότητας της. Γι αυτό, θα πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα τόσο του αντρικού όσο και του γυναικείου φύλου».

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» του Γιώργου Ορφανού, μεταξύ άλλων , τοποθετήθηκε και για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι ένα ζήτημα που μας έχει στεναχωρήσει όλους, όχι μόνο εμάς τους Βορειοελλαδίτες, τους Μακεδόνες αλλά νομίζω ότι έχει στεναχωρήσει όλη την Ελλάδα. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχει ξεκινήσει από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τώρα βρισκόμαστε στον απόηχο αυτού του προβλήματος. Αυτή η συμφωνία είναι προβληματική και όπως έχει δηλώσει ο Γιώργος Ορφανός θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία» είπε.

Σχετικά με τα προβλήματα και προτερήματα της πόλης επισήμανε ότι: « Η Θεσσαλονίκη είναι από μόνη της μι υπέροχη πόλη από άποψη τοποθεσίας και έχει υπέροχους ανθρώπους αλλά μας λείπει η οργάνωση για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Τα πιο βασικά είναι η καθαριότητα, η ασφάλεια , το κυκλοφοριακό οι αστικές συγκοινωνίες κ.α. Είναι αυτά που επηρεάζουν τόσο την καθημερινότητα μας όσο και την εικόνα της πόλη μας στο εξωτερικό. Θέλουμε να φέρουμε τουρισμό στη χώρα μας θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη. Χωρίς να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα ζητήματα δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα πρέπει να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός και να υπάρξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις».

Ο Γιώργος Πάτης- Φουντάς προέρχεται από τον αθλητισμό καθώς ήταν πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Αντιπτέρισης ενώ συνεχίζει να ασχολείται και προπονητικά με το αγαπημένο του άθλημα. Όσον αφορά τα αθλητικά έργα της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «νομίζω ότι είναι εμφανές ότι στην πόλης μας έχουμε έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και αυτές που έχουμε είναι παραμελημένες οπότε θα χρειαστούν παρεμβάσεις. Ένα από τα έργα που συζητιούνται είναι το γήπεδο της Τούμπας το οποίο θα πρέπει με κάποιον τρόπο να λυθεί το πρόβλημα το οποίο έχει παρουσιαστεί. Να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου το οποίο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όχι μόνο όταν θα έχει αγώνες ποδοσφαιρικούς. Αυτό  θα δώσει μια άλλη εικόνα τόσο στην περιοχή της Τούμπας όσο και στη Θεσσαλονίκη γενικότερα. Θα είναι ένα γήπεδο το οποίο θα μπορέσει να φιλοξενήσει πολύ μεγάλες διοργανώσεις».