Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Οικολογική βράβευση στο Πανόραμα

Ναι στον αγώνα για λιγότερα σκουπίδια και περισσότερη ανακύκλωση από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Θέλοντας να ενισχύσει τις αξίες της οικολογίας στη νέα γενιά ο δήμος βραβεύειτις βιωματικές δράσεις όλων των σχολείων που συμμετείχαν στον σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση»,  που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Followgreen» και ο οποίος υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού συνολικά 18 δημοτικά σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη εξοπλίστηκαν με κάδους ανακύκλωσης, συγκέντρωσαν ξεχωριστά υλικά, όπως χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο και υπό την καθοδήγηση τωνεκπαιδευτικών ξεκίνησαν να ανακυκλώνουν. Συλλέγοντας πόντους ενίσχυσαν την προσπάθεια του κάθε σχολείου στον διαγωνισμό, ενώ στο παιχνίδι των πόντων συμμετείχαν και οι γονείς, ενισχύοντας την προσπάθεια των μαθητών με τηδωρεά πόντων επιβράβευσης, αφού πρώτα είχαν κάνει την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του «Followgreen». Στέλνοντας έτσι το οικολογικό μήνυμα για τη μείωση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.

Η εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων δράσεων θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου, από τις 9.30 το πρωί στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, ενώ στην τελετή που αναμένεται να ξεκινήσει στις 11.00, θα βραβευτούνόλοι οι συμμετέχοντες με επαίνους και δώρα συμμετοχής για τις σχολικές τους μονάδες.

Aκόμη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραδοθούν οι επιταγές στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα», καθώς και στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας  «Η ΛΑΜΨΗ», που προέρχονται από τα έσοδα του 5ου  «Panorama Charity Fun Run» που διοργανώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Πανόραμα με τεράστια επιτυχία από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον  Αθλητικό Σύλλογο Πανοράματος «Λέοντες» και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Ακόμη ο δήμος θα βραβεύσει όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στην μεγάλη επιτυχία αυτής της εκδήλωσης που αποτελεί πλέον αθλητικό θεσμό για όλη της Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα «Followgreen»αποτελεί μία ψηφιακή εφαρμογή για «έξυπνες»  πόλεις και κοινότητες που συνδέει τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Έτσι εκπαιδεύεικαι ενημερώνειτους πολίτες γύρω από θέματα ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας μέσα από ένα πλούσιο και ευχάριστο περιβάλλον υπό την μορφή άρθρων, video και quiz.

Στην πλατφόρμα (followgreen.gr/pilea-hortiatis) οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν, καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στον δήμο τους. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων. Λειτουργεί, δηλαδή, ως ένα πρόγραμμα ανταμοιβής των πολιτών που ανακυκλώνουν!

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο  (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/earnpoints).