Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Μαθητές έγιναν λιλιπούτειοι ζωγράφοι

Τις δικές τους Πασχαλινές κάρτες δημιούργησαν οι λιλιπούτειοι ζωγράφοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι νεαροί δημότες, που είναι στην πλειοψηφία τους μαθητές στη σχολή εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου, έβαλαν τις δικές τους πινελιές και ζωγράφισαν με τον δικό τους τρόπο το Πάσχα, ενώ ο δήμος τους επιβράβευσε, επιλέγοντας τις καλύτερες δημιουργίες που κοσμούν και φέτος τις Πασχαλινές κάρτες του δήμου.

Έτσι τηρείται μια όμορφη παράδοση που έχει γίνει πια θεσμός, καθώς υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και παλιότερα στον πρώην δήμο Πανοράματος για τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που αποστέλλει ο δήμος, ενώ επεκτάθηκε και για τις πασχαλινές κάρτες. Με τη συμμετοχή να είναι μεγάλη, καθώς φέτος κατατέθηκαν πάνω από 60 εικαστικές προτάσεις.

Οι περισσότεροι από τους νεαρούς ζωγράφους συμμετέχουν στα τμήματα εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Οι νέοι δημιουργοί ετοίμασαν τις πασχαλινές δημιουργίες τους με μεγάλο μεράκι και ιδιαίτερη όρεξη, ενώ στη συνέχεια ειδική καλλιτεχνική επιτροπή επέλεξε τις καλύτερες από αυτές, για να κοσμήσουν τις κάρτες που θα στείλει αυτές τις ημέρες ο δήμος μας ενόψει του Πάσχα.

Οι αρχικοί επιλεγέντες είναι οι εξής:

Από τον Χορτιάτη η Άννα- Μαρία Βασιλειάδου, μαθήτρια της  Δ΄ Δημοτικού και η Κυριακή Τρώντζιου(Β΄ Δημοτικού).  Από το Φίλυρο η Νεφέλη Τσεκρέλη(Δ΄ Δημοτικού), η Μαρία Νικολαΐδου(Ε΄ Δημοτικού) και η  Αποστολία Καφάλη (Γ΄ Δημοτικού). Από το Πανόραμα η Αλεξάνδρα Βιτάσταλη(Δ΄ Δημοτικού), η Αγγελική  Φρατζανά(Ε΄ Δημοτικού), η Μελένια Παπανικολάου(ΣΤ΄ Δημοτικού), η Ελένη Μαδούρου(Α΄ Λυκείου), η Έλενα Νάστου, μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού και η Δέσποινα Γαλαμπούκη( Δ΄ Δημοτικού).  Από την Πυλαία  η Δέσποινα Αρσένογλου(Ε΄Δημοτικού), η Χρύσα Παντελίδου(Δ΄ Δημοτικού), η Μαριάννα Παμπαλιάρη(Ε΄ Δημοτικού), η Αναστασία Βιτσίλη(Γ΄ Γυμνασίου), ο  Γιώργος Αραβίδης(Δ΄ Δημοτικού) και η Γεωργία Ματζιαρλή( Β΄Λυκείου). Από αυτούς τελικά επιλέχτηκαν οι κάρτες που δημιούργησαν οι Γιώργος Αραβίδης από την Πυλαία, Αλεξάνδρα Βιτάσταλη από το Πανόραμα, Μαρία-Άννα Βασιλειάδου από τον Χορτιάτη και Νεφέλη Τσεκρέλη  από το Φίλυρο.

Πολλά μπράβο σε όλους, που συμμετείχαν σε μια πανέμορφη πρωτοβουλία.