Το άκρον άωτον της κοροϊδίας από τα κόμματα

Σε αυτή τη χώρα η λογική μοιάζει να έχει πάρει διαζύγιο από τα πολιτικά κόμματα, καθώς με τις κινήσεις τους όχι μόνο κοροϊδεύουν τον κόσμο, αλλά προσβάλουν τη νοημοσύνη του κάθε πολίτη και εν τέλει την ίδια την κοινή λογική! Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής (το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ) θέλουν να φέρουν τροπολογία που να αναιρεί αυτό που ψήφισαν όλοι μαζί!

Συγκεκριμένα, τα κόμματα εξουσίας ψήφισαν το 2015 το επαχθές τρίτο μνημόνιο και αργότερα το 2016 και το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την μείωση του αφορολογήτου. Τώρα ενώ συμφωνούν σε όλα τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, για τα μάτια του κόσμου τσακώνονται για το ποιος θα καταργήσει το αφορολόγητο. Η αλήθεια είναι όμως, ότι η κατάργηση του αφορολογήτου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την τρόικα και όχι από τις προθέσεις του κάθε κόμματος. Οι πολιτικοί θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και φυσικά τις ψήφους του λαού χωρίς να τους ενδιαφέρει πραγματικά το να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών. Για αυτό άλλωστε θεσμοθέτησαν τα υπερπλεονάσματα στους τακτικούς προϋπολογισμούς από τα οποία απορρέει η βαριά φορολογία στα λαϊκά στρώματα.

Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι τα κόμματα έχουν απύθμενο θράσος, καθώς νομίζουν ότι μπορούν να εξαπατούν τους ψηφοφόρους και αυτοί να τους ψηφίζουν. Οι Ευρωεκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξει το εκλογικό σώμα ότι πλέον δεν τρώει σανό και έχει κάθε διάθεση να τιμωρήσει αυτούς που τον έφεραν σε αυτήν την κατάσταση.