Προτάσεις Χαλιαμπάλια επί του σχεδίου ανάπλασης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης

Με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- HELEXPO Τάσο Τζήκα και το επιτελείο του συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας, στα γραφεία διοίκησης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία και του μηχανολόγου μηχανικού Κώστα Τρούλλου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «γίνεται, μπορούμε».

Ο κ. Τζήκας παρουσίασε το μοναδικό βιώσιμο σχέδιο ανάπλασης του χώρου, όπου στεγάζεται σήμερα η ΔΕΘ, έναντι της μετεγκατάστασης στην περιοχή της Σίνδου. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται: Η διαμόρφωση διακριτών ζωνών για εκθεσιακή χρήση με τρεις περιοχές δόμησης αποκλειστικά για εκθεσιακά περίπτερα και για συνεδριακή χρήση σε συνδυασμό με έναν πολυτελή εκθεσιακό χώρο κι ένα μικρό business ξενοδοχείο. Ένα συγκρότημα με χρήσεις επιχειρηματικότητας και αναψυχής. Ελεύθερος αδόμητος χώρος με χρήση αποκλειστικού πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, όπου διατηρούνται μόνο τα κτήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Πύργου του ΟΤΕ.

Ο κ. Χαλιαμπάλιας προτείνει: Στο εμπορικό τμήμα της νέας ΔΕΘ να δημιουργηθεί και μια τοπική δημοτική αγορά όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα του συνδυασμού «γίνεται, μπορούμε». Στον ελεύθερο χώρο να κατασκευαστεί ένα διαδραστικό θεματικό πάρκο, με παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής της Μακεδονίας ανά τους αιώνες, τόσο για τους τουρίστες και για τους επισκέπτες των εκθέσεων που θα διοργανώνονται όσο και για τους μόνιμους κατοίκους. Τις παραπάνω προτάσεις άκουσαν με ενδιαφέρον ο πρόεδρος και το επιτελείο της ΔΕΘ- HELEXPO.