Γιώργος Πάτης- Φουντάς: Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μέσω τουρισμού, αθλητισμού και ολυμπισμού

Τουρισμός,  Αθλητισμός, Ολυμπισμός. Αυτό είναι το τρίπτυχο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Πάτη- Φουντά. Ο πρώην πρωταθλητής και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Αντιπτέρισης – του γνωστού Μπαντμιντον – παρουσίασε τα σχέδια του για το μέλλον της αγαπημένης του πόλης, στο Άτλας TV και στην εκπομπή της Κατερίνας Σμυρλή, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός έτσι ώστε να προλάβουμε τις διεθνείς εξελίξεις.  

 « Έχουμε πει ότι θέλουμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας αλλά ξεχνάμε ότι τουρισμός χωρίς υποδομές και χωρίς μία καλή εικόνα δεν πάνε μαζί. Θα πρέπει λοιπόν να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να λύσουμε τα βασικά προβλήματα όπως είναι η καθαριότητα, η ασφάλεια, οι αστικές συγκοινωνίες, το κυκλοφοριακό, το πάρκινγκ κλπ ώστε να υπάρξει μια οικονομική ενίσχυση, τα επόμενα χρόνια,  μέσα από τον τουρισμό» ανέφερε ο  Γιώργος Πάτης- Φουντάς.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» του Γιώργου Ορφανού σημείωσε ότι: «Εμείς έχουμε αναφερθεί μέσα από το πρόγραμμα μας για κάποιες δράσεις που θα ακολουθήσουμε όπως είναι το “Θεσσαλονίκη Destination”. Πρόκειται για μια διεθνής καμπάνια η οποία θα τρέξει σε όλο τον πλανήτη . Αλλά δεν φτάνει αυτό θα πρέπει  να κάνουμε από τη μεριά μας ότι καλύτερο γίνεται ώστε να βελτιώσουμε τη συνολική εικόνα της πόλης. Και αυτό για να γίνει θα πρέπει να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός. Εμένα αυτό που με λυπεί είναι ότι γενικότερα στη χώρα μας λείπει ο στρατηγικός σχεδιασμός για το μέλλον, δηλαδή να κοιτάξουμε μπροστά , να πούμε ποια Θεσσαλονίκη θέλουμε για το 2030- Αυτό είναι ένα πρόγραμμα για την αστική ανθεκτικότητα που δεν το γνωρίζει ο κόσμος».  

Ο Γιώργος Πάτης- Φουντάς τόνισε ότι πρέπει να αναπροσαρμοστούμε γιατί οι εξελίξεις που έρχονται τα επόμενα χρόνια θα είναι πάρα πολύ γρήγορες και έντονες. «Καλό θα είναι να τις δούμε αυτές τις εξελίξεις,  να μην μείνουμε εκτός όπως καταλήξαμε να είμαστε τα τελευταία χρόνια – εκεί μας οδήγησε η κρίση. Η πόλη μας έχει μείνει πίσω. Πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις, οι ενέργειες για να μπορέσουμε τόσο να καλύψουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί  αλλά να δούμε και  προς ποια κατεύθυνση θα επιλέξουμε να πάμε, τα επόμενα χρόνια. Σε όλα τα πράγματα μπορούμε να κάνουμε καλύτερες κινήσεις ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα άρα η πόλη μας μπορεί να έχει μία εικόνα εξωστρέφειας αλλά θα πρέπει να γίνει πιο ουσιαστική αυτή η εικόνα , να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις , μέσα από ακόμη μεγαλύτερα προγράμματα –διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά και μέσα από τις υποδομές. Το λιμάνι θα πρέπει να αναπτυχθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται . Θα πρέπει να γίνει homeport, να ξεκινούν από εδώ πέρα οι κρουαζιέρες και να μην είμαστε τόσο χαμηλά στην κατάταξη σε σχέση με άλλα λιμάνια της χώρας μας. Και από εκεί και πέρα ,επιτέλους, να γίνει και η επέκταση του διαδρόμου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ώστε να μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερα αεροσκάφη και άρα περισσότερο κόσμο στην πόλη μας».

Στην ερώτηση «αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει να κάνει με τον αθλητισμό» ο κ. Πάτης- Φουντάς απάντησε: «Είναι μια προσπάθεια που έχω ξεκινήσει από πέρυσι σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) στην οποία είμαι και μέλος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια τοπική επιτροπή Μακεδονίας με μας τους Ολυμπιανς και  να μπορέσουμε σε συνεργασία με  το δήμο, να προωθήσουμε τα ολυμπιακά ιδεώδη, τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού  (Ολυμπισμός ίσον Ελληνισμός) στις νέες γενιές. Να μπορέσουμε να πάμε με ενεργά κλιμάκια σε σχολικές μονάδες , εντός και εκτός του σχολικού ωραρίου ώστε να λειτουργήσουμε ως πρότυπα . Νομίζω είναι κάτι το οποίο χρειάζεται η κοινωνία στα επόμενα χρόνια».

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος χαρακτήρισε ελλιπείς τις  αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης.  «Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό φαίνεται όταν μη διαδεδομένα αθλήματα, όπως το δικό μου (Μπαντμιντον), δεν μπορούν να βρουν ώρες προπόνησης . Επίσης βρίσκουμε κλειστές πόρτες όταν επιχειρούμε να κάνουμε κάποια πρωταθλήματα. Άρα, ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να δούμε τα επόμενα χρόνια , σ’ ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό , είναι η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων. Είναι και το γήπεδο της Τούμπας το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια γιατί αυτό και μόνο θα δώσει μια άλλη εικόνα στην πόλη μας που θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε πολύ μεγάλες διοργανώσεις, θα αναβαθμίσει την περιοχή και όλη τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε και επισήμανε ότι σε όλα τα γήπεδα θα πρέπει να υπάρχει προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες. «Είναι ένα παρά πολύ σημαντικό κομμάτι γιατί όταν μιλάμε για πόλεις προσβάσιμες, θα πρέπει να βλέπουμε όλους τους κατοίκους και ειδικά  τους συμπολίτες μας  που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη της βοήθειας μας» είπε.

Σχετικό αρχείο: https://www.facebook.com/atlastv.gr/videos/2017973814996913/