ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σχετικά με την εγκατάλειψη προτομών Μακεδονομάχων στα Σφαγεία, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προσωπικά δεν μου προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση η απαξίωση των Αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα από τη σημερινή διοίκηση του δήμου. Αν μπορούσε το ιερό τοτέμ των εθνομηδενιστών, ο Γιάννης Μπουτάρης, να βάλει στη θέση τους αγάλματα Σκοπιανών επιφανών ανδρών, θα το έκανε με μεγάλη χαρά. Και φυσικά θα το δικαιολογούσε, λέγοντας πως με ανάλογες κινήσεις προωθούνται οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.

Η συντονισμένη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να δολοφονήσουν την ιστορία μας, να την παραδώσουν στη λήθη, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Αυτός, ο πολιτικός λαγός των ιδρυμάτων της Παγκοσμιοποίησης, που είχε το θράσος να με αποκαλέσει ¨πρόστυχο¨, δεν είχε κανένα ηθικό ενδοιασμό να ονομάσει την ΠΓΔΜ ¨Μακεδονία¨, όταν συναντήθηκε στα Σκόπια με τον Πρόεδρο της γειτονικής χώρας, το Νοέμβριο του 2017. Πιστεύει κανείς, πως αυτός που πούλησε τη Μακεδονία θα έδειχνε σεβασμό σε αγάλματα;»