Α. Φωκάς: «Με τις πλάτες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η ρύθμιση των 120 δόσεων»

Στην ομιλία του στην Επιτροπή για το Νομοσχέδιο των 120 δόσεων,, ο Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Αριστείδης Φωκάς,τόνισε πως ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί τη ρύθμιση οφειλών προς τους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης από το βήμα της ΔΕΘ το 2016.

Η καλύτερη στιγμή για να γίνει αυτό ήταν εκείνη. Η αμέσως καλύτερη στιγμή είναι τώρα. «Πρέπει να υπάρξει οριζόντια διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και αφαίρεση από την οφειλή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το διάστημα που δεν τους το παρείχε το ταμείο. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις για όλους(ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, εμπόρους, δικηγόρους, μηχανικούς, κτηνοτρόφους, αγρότες κλπ).Για όλους τους οφειλέτες προς τη φορολογική διοίκηση, διαγραφή 100% τόκων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής σε 100 δόσεις χωρίς διάκριση. Είναι χρυσή ευκαιρία να υπάρξει έκρηξη ανάπτυξης μαζί με την επερχόμενη μείωση της φορολογίας.»

Παράλληλα, ο κύριος Φωκάς ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΦΚΑ.Τέλος, τόνισε πως όλα αυτά επετεύχθησαν με τις πλάτες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον καιρό της συγκυβέρνησης.