Ο Νότης Μαριάς ζητά στην Ευρωβουλή να ελεγχθούν τα δάνεια των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Τον αποκλεισμό του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ από τα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων κατήγγειλε, για μια ακόμη φορά, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Δευτέρα 15/4/2019 ο Πρόεδρος του Κόμματος, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

 Κατά την παρέμβασή του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, εν όψει και των Ευρωεκλογών, αναφέρθηκε στο δημοκρατικό έλλειμμα, που εντοπίζεται στον αποκλεισμό από τα μέσα ενημέρωσης των κομμάτων που αρθρώνουν κριτική, λόγω των σχέσεων που έχουν εξυφανθεί μεταξύ τραπεζών, ΜΜΕ και δημοσκοπικών εταιρειών, ζητώντας έλεγχο των δανειοδοτήσεων των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα.   

 Για τον αποκλεισμό του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ από τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις έχει προηγηθεί διαμαρτυρία και από την Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών  και έπεται συνέχεια.   

 Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Η μεταρρύθμιση στον τραπεζικό τομέα ήταν απαραίτητη βεβαίως μετά την τεράστια κρίση η οποία έπληξε τις κοινωνίες την τελευταία δεκαετία. Βέβαια το συμπέρασμα είναι ότι οι φορολογούμενοι διέσωσαν τις τράπεζες και εν συνεχεία πλέον οι τράπεζες ιδίως στην Ελλάδα επιπίπτουν επί των φορολογουμένων, επί του ελληνικού λαού προκειμένου να ρυθμίσουν, δήθεν, τα κόκκινα δάνεια και έτσι τα κοράκια αρπάζουν τα σπίτια του ελληνικού λαού».

 Και κατέληξε: «Είναι σίγουρο ότι χρειάζεται αυξημένη εποπτεία, διαφοροποιημένη εποπτεία βεβαίως για τις μικρότερες τράπεζες αλλά και εκεί πρέπει να υπάρξει έλεγχος και εποπτεία και θα ήθελα να υπάρχει έλεγχος για να δούμε τη σχέση που έχουν οι τράπεζες με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτούς οι οποίοι έχουν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ιδίως στην Ελλάδα. Επίσης με τις δημοσκοπικές εταιρείες διότι βλέπουμε πλέον, ενόψει Ευρωεκλογών, όσοι αρθρώνουν λόγο κριτικής απέναντι στις τράπεζες αποκλείονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως υπάρχει η περίπτωση η δική μας, του Κινήματος μας «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ». Να ελέγξετε ποιοι έχουν πάρει δάνεια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: