Ν. Ταχιάος: Είμαι μακριά από “συνοικέσια” ενόψει Β’ γύρου

«Επιμένω και βγαίνω στον αγώνα με μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη. Πολλοί μιλούν με μια λογική Β’ γύρου, τι γάμοι δηλαδή θα γίνουν, τι συνοικέσια και τι αρραβώνες. Εγώ είμαι μακριά από όλα αυτά», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος σε τηλεοπτική εκπομπή στο «Action24», αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε και στις ενδεχόμενες συμμαχίες που μπορεί να υπάρχουν  μεταξύ κάποιων παρατάξεων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα” μίλησε για τα  ζητήματα της καθαριότητας και της ευταξίας. «Η καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη είναι σε κακή κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά και 
συμπλήρωσε ότι εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, μια από τις πρώτες κινήσεις που σχεδιάζει να κάνει είναι η αλλαγή της εικόνας στον άξονα της Αριστοτέλους για να σηματοδοτήσει και τις προτεραιότητες της δικής του διοίκησης. 

Υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις ανάπλασης, έστω και μικρής κλίμακας, μέχρι τα Χριστούγεννα του 2019, στην «καρδιά» της πόλης. «Θα προχωρήσω σε κάποιες αλλαγές που θα γίνουν στην πλατεία Αριστοτέλους έως το τέλος της χρονιάς για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να νιώσει ότι αρχίζει μια μεγάλη αλλαγή», επεσήμανε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» χαρακτήρισε σύνθετο πρόβλημα την έντονη κίνηση των αυτοκινήτων που παρατηρείται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. «Χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις και κυρίως η απόφαση της κεντρικής εξουσίας να αποτρέψει την πληθώρα των αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης», είπε.

Ο Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε στην έλλειψη ασφάλειας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν γειτονιές της πόλης που πλέον είναι άβατα. Στη Ροτόντα, το σημαντικότερο μνημείο της πόλης, δεν μπορείς να πλησιάσεις. Αποτελεί ναρκεμπόριο με πολλούς παράνομους μετανάστες που διεκδικούν το χώρο τους».

Ξεκαθάρισε ότι «μπορεί η ασφάλεια να μην αποτελεί δουλειά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά ο δήμαρχος πρέπει να δίνει ένα σαφές μήνυμα στην αστυνομία ότι δεν επιτρέπει να υπάρχουν γκέτο μέσα στην πόλη. Και αυτό θα κάνω, εφόσον εκλεγώ δήμαρχος».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είπε ότι «δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το να αποκαθηλώσω τον Μπουτάρη. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Θα συνεχίσω αυτά με τα οποία συμφωνώ, όπως είναι για παράδειγμα η προσπάθεια που ξεκίνησε και υλοποίησε με επιτυχία για την εξωστρέφεια της πόλης, προσθέτοντας όμως το δικό μου «χρώμα»».