Κρεοπώλης; Και που εισαι ακομα!

Άρθρο του Πέτρου Κοτζαμπασάκη*

Τα τελευταία 24ωρα γίναμε κοινωνοί ενός περιστατικού λίγο-πολύ αναμενόμενου για όλους εμάς που δεν στρουθοκαμηλίζουμε στο πρόβλημα των μεταναστών.

Μια ωρολογιακή βόμβα που δεν ξέρεις που και πως θα εκραγεί θεωρώντας ότι δεν θα είναι στα χέρια σου. Έτσι και στο Ιστορικό Καπάνι, κάτω από την ανοχή των καταστηματαρχών και κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας, δρούσε και συνεχίζει να δρα ολόκληρο κύκλωμα λαθρεμπορίας και ανομίας.

Κάτω από το πέπλο της φιλοξενίας, προστατευμένοι από τις περιβόητες ΜΚΟ, την ανοχή της αστυνομίας και φυσικά μιας εξωφρενικά υποστηρικτικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης, πήραν το θάρρος και γίνανε “βασιλικότεροι του Βασιλέως”.

Όχι μόνο στην περιοχή, άλλα και η πόλη ολόκληρη πιστεύουν ότι τους ανήκει.

Και όχι άδικα. Άνθρωποι που μπήκαν παράτυπα και που θα έπρεπε να βρίσκονται στα καταστήματα κράτησης ή σε διαδικασία απέλασης, παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, αδιαφορώντας για διαδικασίες και νόμους που επιλεκτικά εφαρμόζονται ΜΟΝΟ σε Έλληνες Πολίτες.

Ποιο το έγκλημα του καταστηματάρχη;

Να τους κάνει παρατήρηση για την είσοδο του καταστήματος του, καθώς έδιωχναν τους πελάτες.

Ποιους πελάτες;

Αυτούς που του δίνουν το δικαίωμα με τις αγορές τους, να συνεχίζει να διατηρεί την επιχείρηση του κάτω από το αδυσώπητο και αδίστακτο κυνηγητό του κράτους, μέσα από φόρους δυσβάσταχτους και μια τερατώδη  γραφειοκρατεία.

Αυτούς τους πελάτες που του δίνουν το δικαίωμα να ζει τον ίδιο και την οικογένεια του.

Ε, λοιπόν αυτό το δικαίωμα του το ΣΤΕΡΟΎΝ!

Ποιοι; Οι παράτυποι; Η αστυνομία;

Όχι κυρίες και κύριοι! Το ίδιο το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση που με την ανοχή τους κρατάνε την αστυνομία σε στάση παθητική και τους Έλληνες μόνιμα με το αίσθημα της παραμέλησης.

Και τώρα που έγινε το κακό, τώρα που ένας Συνέλληνας, ένας Συνδημότης μας κατέληξε σε νοσοκομείο, επειδή ζήτησε το αυτονόητο, τώρα ξεκίνησαν τα κροκοδείλια δάκρυα που θα στεγνώσουν σε λίγα 24ωρα με το που σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Μαζί θα ξεχαστούν και οι βαρύγδουπες δηλώσεις στήριξης αφού πλέον το περιστατικό δεν θα “πουλάει”.

Και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να ζουν στον φόβο και την ανασφάλεια.

Θα συνεχίσουν να βιώνουν την περιθωριοποίηση και το κυνηγητό στην ίδια τους την Χώρα, στην ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΗ, στην ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Έλληνες που πιστεύουν ΛΑΘΕΜΕΝΑ ότι δεν θα συμβεί σε αυτούς.

Έτσι μάλλον πίστευε μέχρι πρότινος και ο δύστυχος κρεοπώλης….

Όμως λύση υπάρχει!!

Λύση που εφαρμόζεται την επόμενη μέρα και όχι σε βάθος χρόνου γενικά και αόριστα!

Είναι μπροστά μας αρκεί να της δώσουμε την ευκαιρία που τις αξίζει!!

Χρόνος πολύτιμος για πειράματα ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ!!

ΑΝ και ΤΏΡΑ δεν πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας..

ΑΝ και ΣΉΜΕΡΑ δεν στηρίξουμε ανθρώπους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…

Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα ακούγεται όλο και συχνότερα η φράση

Κρεοπώλης; Και που είσαι ακόμα!!!

*Ο Πέτρος Κοτζαμπασάκης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική” του Γιάννη Κουριαννίδη.