Γιώργος Πάτης- Φουντάς: Να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Θεσσαλονίκη

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά και να συστρατευτεί με τον Γιώργο Ορφανό για την ανάληψη της διοίκησης στο δήμο Θεσσαλονίκης, εξηγεί ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πάτης – Φουντάς. Ο πρώην πρωταθλητής και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Αντιπτέρισης το 2004 αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι  πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις έτσι ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες.

«Αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση έχοντας την πεποίθηση ότι όποιος έχει τη δυνατότητα και τις ικανότητες οφείλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι μόνο μέσα από πολιτικές αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και θα πρέπει να βρεθούν άξιοι άνθρωποι – οι κατάλληλοι στις κατάλληλες θέσεις- για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας τους ίδιους αλλά και για τις επόμενες γενιές» επισημαίνει ο κ. Πάτης- Φουντάς και προσθέτει ότι: «Θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει τη δύναμη που έχει η ψήφος του. Θα πρέπει να πούμε όχι στην αποχή. Να διεκδικήσουμε όλες τις ψήφους και τους σταυρούς για να μπορέσουμε να φέρουμε τα αποτελέσματα τα οποία θέλουμε για τη Θεσσαλονίκη μας, τη Μακεδονία μας και την χώρα μας γενικότερα».

Σχετικά με την επιλογή του να ενταχθεί στον συνδυασμό «η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» του Γιώργου Ορφανού, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σημειώνει ότι: «Ο λόγος για τον οποίο συντάχθηκα με τον Γ. Ορφανό δεν είναι κομματικός, αν και ο πρώην υπουργός Αθλητισμού και Μακεδονίας – Θράκης προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, με πορεία 35 χρόνων. Επέλεξα να σταθώ στο πλευρό του Γιώργου Ορφανού διότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από κομματικές ταμπέλες. Ο βασικός λόγος όμως είναι επειδή πιστεύω πως είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος, μέσα από την εμπειρία του, μέσα από το έργο που έχει προσφέρει στην κοινωνία, να βρεθεί στο τιμόνι του δήμου Θεσσαλονίκης, μαζί με τους άξιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας. Να δημιουργήσουμε αυτό το οποίο λείπει. Η επόμενη τετραετία χρειάζεται συνεργασίες όπως ορίζει ο νόμος «Κλεισθένη». Πιστεύω ότι μόνο αν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, που είναι ο αρχηγός της παράταξης «η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», θα μπορέσουμε να παράγουμε έργο και να μην έχουμε χάσιμο χρόνου. Έχουμε μείνει πίσω ως πόλη και πρέπει να κινηθούμε τάχιστα προς τη θετική κατεύθυνση». 

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η Θεσσαλονίκη υστερεί στους τομείς των νέων τεχνολογιών, της υγείας, της εκπαίδευσης και ότι υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα όπως είναι τα θέματα  καθαριότητας, ασφάλειας, φωτισμού, στάθμευσης αυτοκινήτων κ.α. που θα πρέπει να λυθούν το συντομότερο, μόλις ο συνδυασμός του Γιώργου Ορφανού αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.